Repeaternyt 15-04-2019

Redaktør for denne udsendelse er OZ1EOI. 

Perioden som er gået

onsdag, den 10. april kl. 19.00, havde vi klubaften. Jeg var selv optaget andetsteds, men var en af vores tilhørere til stede og vil rapportere herom, så hører vi gerne.

Ugen, som er i gang

onsdag, den 17. april kl. 19.00 har vi også klubaften. Kaffevært denne aften er iflg. kalenderen undertegnede oz1eoi. Programmet er hyggeligt samvær her op til påske og skulle du have fundet noget, som du gerne vil vise eller fortælle om, så tag det med og delagtig gør os andre.

torsdag, den 18. april er der World Amateur Radio Day. Følgende sakset fra EDR’s hjemmeside: Hvert år på denne dag, mødes radioamatører verden over, for ved hjælp af radiobølgerne, at fejre World Amateur Radio Day. Det var på denne dag i 1925, at den internationale amatørradioforening IARU blev dannet i Paris. I dag er amatørradio mere populær end nogensinde, med mere end 3.000.000 licenserede operatører!


World Amateur Radio Day er den dag, hvor IARU medlemsforeninger kan vise vores evner til offentligheden og nyde det globale venskab med andre amatører verden over.
Den 18. april er dagen, som er værd at fejre for alle radioamatører og samtidig fortælle verden om den videnskab, vi kan hjælpe med at undervise i, samfunds tjenesten vi kan tilbyde og det sjov vi har. Vi håber du vil deltage i aktiviteten for at festligholde
World Amateur Radio Day! Læs evt. mere herom i det nye OZ.

denne torsdag er der naturligvis også EDR’s Skærtorsdagstest fra kl. 12.00 til kl. 23.00 reglerne kan ses på dette link: https://www.edr.dk/skaertorsdagstest/

– lørdag, den 20. april 2019 kl. 9.00 – 21. april 2019 kl. 23.59 afholdes CQMM DX Contest.

Kunne du tænke dig at deltage i denne contest, så gå ind på EDR’s nyheder.

Hvis vi ser lidt frem i tiden

Den kommende mandag 22. april er der anden påskedag, hvorfor der ikke er repeaternyt Næste repeaternyt finder sted mandag, den 29. april kl. 19.00 og redaktør er iflg. Kalendere Finn OZ5HZ.

Lidt af hvert, løst og fast

Nyt fra biblioteket:

– Afdelingen abonnerer på flere tidskrifter for os radioamatører, heriblandt også den publikation, som hedder SPRAT (journal of the G QRP CLUB). Vi har i denne uge modtaget et mindeskrift for stifteren af denne klub, George Dobbs G3RJV. George gik QRT den 11. marts 2019 i en alder af 75 år. Det er utallige QRPIP konstruktioner, som George har stået for gennem årene. Lykkeligvis har der gennem et stykke tid været foretaget et ”generationsskifte”, idet George tidligere blev ramt af sygdommen demens. Det er nu en gruppe af QRPIP amatører, som viderefører klubben, og dermed også udgiver SPRAT.

QST for maj:

– K1FM’s konstruktion af magnetic loop antenna for HF. Antennen er begrundet i Alains flytning til Manhattan New York, hvor en almindelig antenne absolut ikke er en option. Så denne antenne, hvor også dele er udført med hans 3D printer, blev det bedste resultat, især på de lidt højere HF bånd.

– QRP Guys digital feltstyrke meter (Analog devices) review.

– Moxy Antenna – få gode resultater med en fire elements Moxy yagi på 6 mtr. Dave K1BUK skriver bl. a. at han fik bedre resultater ved at kombinere en basic Moxon med to Yagi lignende direktorer og så var Moxon- Yagi hybriden – or Moxy – født.

Disse artikler kan du læse mere om i QST, når du kommer i biblioteket.

QST

Herunder tager vi gerne mod forespørgsler af både teknisk art, eller i relation til vores forening. Du kan fortælle om projekter du har gang i, det kunne jo være at andre var i gang med noget lignende eller måske blev inspireret heraf og som altid, jo mere input, ideer osv. jo bedre projekt. Du kan jo også have færdiggjort en konstruktion hvis resultat du gerne vil dele med os andre.

Men QST kan også bruges hvis du mangler en eller anden dims, eller måske har noget i overskud og med overskud menes f.eks. grej du har til salg (dog husk at prisen aftales parterne mellem og ikke over radioen).

  • Henning OZ5HP  beretter:
DX NYT
*********************************************************
KH8 – American Samoa – Palle OZ1RH OG Jørgen OZ0J
Aktiv med call KH8/HOME CALL
15. april til 22. april
80 til 15M
CW, SSB OG DIGITAL
*********************************************************
Z66Z Kosovo
OZ1AA, Thomas og OZ7AM, Alex vil være aktiv med call Z66Z
18. april til 22. april
80 til 10m
CW, SSB og FT8

Andre som har indlæg til QST? 

  • Søren OZ4SKK beretter:  Glimrende åbning på 20 mtr, for f.eks. FT8 transmission.
  • Bent OZ5QI efterlyser: Diagrammer til Cetelco radioer, som solgtes meget billigt på netop afholdte auktion.
  • Kurt OZ5OU: Har diagrammer og styklister i A3 format, aftaler nærmere med Bent vedr. evt. kopiering heraf.
– Fra Niels OZ1ATW har følgende annonce:

Hej – Pga salg af hus og flytning bortgives følgende indtil videre: Lille 3 faset stationær luftkompressor, hjemmelavet el svejsevætk ( kan køre elektroder på 3mm), OZ komplet fra 1972. Hvis interesse så ring 22 79 92 10

Afslutning

Det var så hvad redaktøren af repeaternyt har støvet op til denne mandag aften. Har du noget du gerne vil bidrage med og dermed være medbestemmende i forhold til hvilket stof, som vores Repeaternyt udsendelse skal indeholde, så send en e-mail til repred@oz8jyl.dk, det være sig spørgsmål, kommentarer eller forslag, så sørger redaktionen for den videre behandling. Husk på vores deadline for info til repeaternyt, som er søndag inden kl. 18.00.

Jeg siger tak for i aften og fordi i lyttede med.

Antal stationer ved indcheckning: 35

Dette indlæg blev udgivet i Repeaternyt. Bogmærk permalinket.