Forenings info

Som det er kendt blandt radioamatører, hedder landsforeningen EDR. Men de flest starter med at komme i lokalafdelingerne og det være sig både i relation til faglige aktiviteter og fælles arrangementer, eksempelvis contests, men lokalafdelingen er også stedet, hvor folk mødes og udveksler erfaringer eller blot fortæller om, hvad der sker derhjemme i de private radio-hobbyrum. Med lokalafdelingen som det naturlige udgangspunkt for faglig og social samvær, er det dermed ikke så tit, at danske amatører får mulighed for at mødes på landsplan. Den årlige sommerlejr er dog et godt eksempel på, at man på tværs af lokalafdelingerne har mulighed for at mødes med ligesindede og udveksle forskellige aspekter af amatør-hobbyen.

Man skal ikke være medlem af landforeningen EDR for at være medlem her, og man skal heller ikke være radioamatør, så mangler du nogle at snakke elektronik med så mød op. Vil du se mere om vores landforening og hvad den står for gå da ind på www.edr.dk hvor du kan finde mang nyttige oplysningen.

EDR-Aalborg er startet i 1939 som en forening for aktive radioamatører. Formålet er at skabe et sammenhold mellem nuværende amatører og at give de nye en god start. Klubben råder over radioudstyr til HF, VHF og UHF, med alle modulationsarter. Klubbens radioer kan selvfølgelig kun benyttes af licenserede amatører.

Desuden er der PC’er til fri afbenyttelse af medlemerne, da en PC blandes ind det hele såsom styring/programmering af radioer, diagrammer, manualer,datablade m.m .Men det ved du jo nok alt om 🙂 . Vi har også et godt lager af komponenter til rimelige penge, så muligheden for at lave nogle konstruktioner er tilstede. Den nærmeste elektronikforhandler ligger langt væk fra Aalborg idag.

Vi har en god instrument park med instrumenter til udmåling af komponenter ,men også til udmåling af din radio. Nogle af disse instrumenter kræver en del baggrundsviden men den har vi også, i form af medlemmer med mange års erfaring fra hobby og erhverv. I kælderen er der adgang til et mindre pladeværksted, hvor man blandt andet kan lave metal kasser. Alle disse aktiviteter kan frit benyttes af klubbens medlemmer, når der er åbent, eller du kan efter et år få udleveret en nøgle så du kan benytte faciliteterne når du har brug for det.

Vi holder også en hel forskellige magasiner der selvfølgelig mest omhandler radioteknik, men også et blad som elektor kan nævnes der beskæftiger sig med et bredt spektra af konstruktioner.

Er det noget for dig, så kik ind onsdag aften klokken 19:00