Repeaternyt 19-02-2018

Godaften – det er mandag, den 19. februar og klokken er 19.00 og dermed også repeaternyt fra EDR Aalborg Afdelingen.

Udsendelsen er sendt over OZ5REN via OZ8JYL/A.

Redaktør for denne udsendelse er OZ1EOI.

 

Perioden som er gået

– Onsdag, den 14. februar var der klubaften på Forchammersvej. Igen en god aften med godt fremmøde af medlemmerne.

Ugen, som er i gang

-Onsdag, den 21. februar har vi atter klubaften, kom og deltag i et godt samvær, få en snak om det projekt du måske har gang i, eller få inspiration og evt. vejledning til et nyt, eller få dig bare en god snak mellem klubkammerater. Som kaffevært iflg vores kalender, er det Bjarne OZ1JEE.

-Lørdag, den 24. februar afholdes amatørtræf på Vilsund Færgekro Sundbyvej 238, 7950 Erslev.

Program: Fra 09.30 Indlevering af grej til auktion og salg af callmærkater.
Ca. 10.30 Auktionen starter. Der er mulighed for salgsboder med bedre brugt grej. Dette grej kan sælges før og efter auktionen. Kl. 12.00 Middag, Vi har sikret os maden til rimelige priser.  Ca. 13.00 Auktionen fortsættes. Herefter udtrækning af gevinster på callmærkaterne. Kom og vær med til at gøre dagen hyggelig og få en hyggelig snak, og få en masse godt grej med hjem.
Alle er velkomne
EDR afdelinger i Nordvestjylland (Kreds 7)

Hvis vi ser lidt frem i tiden

-Onsdag, den 28. februar er der foruden klubaften, også Aalborg Afdelingens årlige generalforsamling, som starter klokken 19.30. Indkaldelsen til denne begivenhed er for mit vedkommende modtaget som e-mail, den 11. februar 2018. Har du ikke modtaget indkaldelsen så ret henvendelse til vores kasserer eller et bestyrelsesmedlem.

Mød op på denne dag, vær med til aktivt at støtte det arbejde, som bliver udført for at vores fælles hobby også fremover eksistere, vi har flere udvalg hvor arbejdet gerne må være på flere hænder. Du har også muligheden for at påvirke de beslutninger som skal træffes og har du forslag til bestyrelsen, ja så husk at disse skal være fremsendt senest 8 dage inden GF, så det kan lige nås.

En begivenhed for os alle:

Hvert år den 18. april tager radioamatører verden over, del i fejringen af World Amateur Radio Day. Det var på den dag, i 1925, at den internationale amatørradioforening IARU blev dannet i Paris.

Eksperimenterende radioamatører var de første til at opdage, at kortbølgespektret var langt fra at være en ødemark men kunne understøtte verdensomspændende radioudbredelse. I kampen for at bruge disse kortere bølgelængder var amatørradio “i alvorlig fare for at blive skubbet til side”, har IARUs historie noteret sig. Amatørradio-pionerer mødtes i Paris i 1925 og skabte IARU foreningen til at støtte amatørradio verden over.

Så lad os bruge nu vores privilegier til endnu mere aktivitet på båndene, det vil gæde både os selv og de som vi får kontakt med.

Løst og fast

Med baggrund i den tidligere nævnte sag om mulig eksklusion af 3 medlemmer i EDR , er der modtaget fælles indlæg fra OZ1LLY/OZ5JBJ vedr. nyligt afholdte RM møde.

Fra Gert og Jørgen

Hej til alle lyttende og læsende stationer.

Som I sikkert ved så var der lørdag den 17 februar ekstraordinært RM møde.

Her fra det nordjyske deltog oz1fxo/Hans Ove, oz1lly/Gert og oz5jbj/Jørgen.

Vi tog tildigt afsted, allerede 8.30, da det passede ind i Gerts andre planer for dagen. Gert var nemlig så venlig af være chauffør for dagen. Vi var tilbage i Aalborg ca kl 22, så det blev en lang dag med et langt møde.

Fra selve mødet kan vi berette følgende:

Mødet startede kl 13 og varede til ca 18.30. Det lykkedes indtil flere gange, under mødet, for RMerne at grine sammen af forskelliges personers fortalelser. Så selv om at vi ikke var enige om alt så var der en god ånd under mødet.

– Sagen om eksklusion af oz6eg/Egon.

Da Egon har valgt at melde sig ud af EDR kort inden RM, så valgte RM at henlægge sagen indtil at Egon evt skulle ønske at melde sig ind i EDR igen.

– Sagerne om eksklusion af oz5km/Kjeld Mailand og oz8xw/Flemming Hessel.

Sagerne blev behandlet hver for sig. Under mødet blev der forsøgt at indgå et forlig parterene imellem. Men det ikke var muligt at få enderne til at nå sammen. Dette var med til at gøre mødet så langt som det blev.

Der var ikke 2/3 for at ekskluderer hverken Kjeld eller Flemming, så de er stadig medlemmer af EDR og har deres HB pladser.

– Så var der bragt et 4. punkt på banen om hvordan der skulle indsupplerer til den HB plads som er tom efter at oz1dcz/Carsten Kobborg har valgt at trække sig fra HB af private årsager. Her besluttede RM, ved afstemning, at man skal indsupplerer efter 2016 valglisten for HB.

Da resultatet af eksklusionssagerne blev overgivet til EDRs formand så meddelte han mundtligt, at han og de andre forslagsstillere “deponerede deres opsigelser”

Hvad det betyder og får af effekt, må fremtiden vise.

Det er sådan oz1lly/Gert og oz5jbj/Jørgen, husker og har opfattet mødet.

Hans Ove/oz1fxo tog på ferie søndag morgen og har haft mulighed til at forholde sig til det vi har skrevet.

Husk nu. Dette er vores beretning af mødet og at der kommer et officielt referat af mødet.

Det er naturligvis det officielle referat der er og vil blive det gældende referat.

Vi håber at det har givet flere svar end spørgsmål.

Med venlig hilsen

Jørgen og Gert

-Lidt stof til inspiration, sakset fra indlæg på OZFF(Flora Fauna):

1. Flora Fauna OZFF-0192 (Skånsø og Tranemose Habitatsområde i nærheden af Vinderup) og 182 QSOer på 90 minutter med OZ7AEI/P. Artikel af OZ7AEI

Blot et par linjer som måske kan være inspiration til andre.

Fredag d. 16/2-2018 opdagede jeg da jeg kom hjem fra arbejde, at jeg havde nogle timer for mig selv. Så jeg skyndte mig at pakke bilen  (tager 5 min) og køre til det nye OZFF-0192 område, som ligger godt 15 km fra mit hjem.

Det tager mig ca. 15 min at stille mit grej op – Her var det mine dipoler, som kører 20m + 40m + 80m hængt op i min 10m Spider Beam pole. Kl. 15:40 dk-tid var jeg klar – Kunne se at jeg havde ca. 1½ time i luften, inden jeg måtte vende hjem ad.

Startede på 20m hvor der faktisk var ret gode forhold. Syd EU var ikke så store, men fik 6-7 NA stationer i loggen. I alt 27 QSOer på 17 min. Så QSYede jeg til 80m hvor det også var godt gang i den. Kørte stationer fra hele Nord EU. Var også en tur rundt i det “ganske danske land” Lige fra fra Grandrup via Thisted, Hurup til Lystrup og Horsens. Sjælland og solskinsøen Bornholm var også at finde i loggen. Det blev til 40 QSOer på 30 min.

Så kom turen til 40m hvor man kan sige “helvede brød løs” – (sagt på den gode måde :-)) Pile-uppen var så kraftig at jeg måtte køre numre. Der var åben til hele EU og de kaldte og kaldte. 115 QSOer på 45 min. I alt blev det til 182 QSOer på 1½ time – Det kan godt være at diverse prognoser siger solplet min, men radioen er bestemt ikke død.

Efter ca. 10 min med at pille tråde ned og pakke sammen gik turen hjem. Eneste minus ved turen var, at jeg ikke nåede en eneste dråbe af min medbragte kaffe. Det var der ikke tid til. Der er mere info at hente på www.ozff.dk [1]

Vy 73 de OZ7AEI / Jakob

Det er en fornøjelse at læse en sådan rapport fra det ”udendørske”. Hvis der er nogle der har lyst til at forsøge ud heri, men ikke har prøvet det før, så kontakt Finn OZ5HZ, han kan vejlede dig ud fra egne erfaringer.

QST

Herunder tager vi gerne mod forespørgsler af både teknisk art, eller i relation til vores forening. Du kan fortælle om projekter du har gang i, det kunne jo være at andre var i gang med noget lignende eller måske blev inspireret heraf og som altid jo mere input, ideer osv. jo bedre projekt. Du kan jo også have færdiggjort en konstruktion hvis resultat du gerne vil dele med os andre.

Men QST kan også bruges hvis du mangler en eller anden dims, eller måske har noget i overskud og med overskud menes f.eks. grej du har til salg (dog husk at prisen aftales parterne mellem og ikke over radioen).

Nogen som har indlæg til QST?

-oz5hp Henning – har talt med foredragsmanageren om afholdelse af foredrag: onsdag, den 14.03.2018 kl. 19.30. Foredraget drejer sig om design, layout og print af egne QSL kort, uanset om man ønsker selv at print dem ud, eller fremstilling udefra.

-oz1cbk Ole – DMR repeaterne i Vodskov og Hjørring er lukket.
Om det bliver permanent, vides ikke.

Afslutning

Det var så hvad redaktøren af repeaternyt har fundet frem til denne mandag aften. Har du noget du gerne vi bidrage med og dermed være medbestemmende i forhold til hvilket stof som vores Repeaternyt udsendelse skal indeholde, så send en e-mail til repred@oz8jyl.dk, det være sig spørgsmål, kommentarer eller forslag, så sørger redaktionen for den videre behandling.

Jeg siger tak for i aften og for i lyttede med.

Godaften, repeateren er fri.

Antal stationer ved indcheckning: 37

Dette indlæg blev udgivet i Repeaternyt. Bogmærk permalinket.