Repeaternyt 09-12-2019

Godaften – det er mandag, den 9. december og klokken er 19.00 og dermed også udsendelse af repeaternyt fra EDR Aalborg Afdelingen, hvilket sker over OZ5REN via OZ8JYL/A.

Ved mikrofonen og redaktør for denne udsendelse er OZ1EOI.

Inden vi går i gang med dagsordenen, så er redaktionen blevet informeret om, at OZ2IM Søren Steffensen, ikke er iblandt os mere. Søren gik QRT den 2. december og blev bisat lørdag den 7. december. Vi vil derfor, i henhold til vores tradition, lade repeateren falde ud…

– Ære være Sørens OZ2IMs minde.

Vi går nu til dagsordenen, og starter med –

Perioden som er gået

– onsdag, den 4. december kl. 19.00, havde vi klubaften. Denne aften var der også såkaldt miniforedrag, hvor Kurt OZ7OU fortalte om de nyeste landvindinger med hensyn til den lille NanoVNA. Det var et yderst inspirerende foredrag, som nok kunne gøre endnu flere interesserede i anskaffelse af denne, både prisbillige og ydedygtige, lille sag. I hvert tilfælde var både interesse – og ikke mindst, antal tilhørere stort. Tak til Kurt for et godt foredrag.

Ugen, som er i gang

– onsdag, den 11. december mødes vi til den årlige juleafslutning. Vores formand Bjarne OZ1JEE har sendt redaktionen følgende:

Hej Alle

Ifølge klubbens kalender, så holder vi juleafslutning Onsdag, den 11-12-2019 kl 19:30.

Der er tale om den sædvanlige tradition med æbleskiver, gløgg, pakkebytte og lotteri. Det kan jo også være, at vi afholder en lynauktion over de kreationer, som XYL’s har medbragt, så hermed en opfordring til XYL’s om at komme i det kreative hjørne, dette vil naturligvis blive honoreret af bestyrelsen.

HUSK, at de medbragte pakker til at bytte med, IKKE må indeholde elektroniske dimser.

Denne aften er den sidste officielle klubaften i 2019, vi ses i det nye år. Vi ser frem til et godt fremmøde i julehyggens skær. Alle er velkomne, kom og vær med.

På gensyn og god jul.

Bestyrelsen

Lidt af hvert, løst og fast

Med baggrund i afdelingens nyligt afholdte licenskursus, har der været licensprøve.

Desværre er der endnu ikke tilgået redaktionen information om resultatterne heraf, men måske er der medlemmer, som har denne information, hvilket vi naturligvis gerne hører om.

Er der nogle der ved besked, så er vi lutter øre?

  • OZ1MIR, OZ9HM – velkommen på båndet til jer begge.

OZ December er nu på gaden, og indholdsmæssigt med mange gode ting til inspiration:

-13 cm upconverter til QO-100

-PCB-prototyper, 3 producenter i test

-Professionel fremstilling af dine print

-»Lasergravering« Ny tilgang til forpladetekster

-3D Print

-Antenner og tordenvejr

-NanoVNA En kort anmeldelse fra Kurt OZ7OU

-Raspberry pi – Kom i gang på en PC

-I gang med ESP8266, 32 bits mikroprocessor m/ram eeprom wifi, hurtig lille sag

SPRAT er et blad for low power communication, som afdelingen også abonnerer på, og i denne udgave er der flere små enkle fikse konstruktioner bl. a.:

-En Arduino Nano baseret morse træner, som har mange fine faciliteter, for dig som trænger til lidt træning i bl. a. høring.

-Ossy box – en lille smart test oscillator når man skal checke f.eks. spoler.

-Paesano Left Coast SSB Transceiver.

-’Super Sudden’ receiver – multi-band direct conversion receiver med AGC.

Ovenstående artikler og meget mere, som absolut ikke kræver de store ressourcer, hverken på den ene eller den anden måde, finder du i Vinterudgaven af SPRAT.

RadCom december:

-Antennas, er en artikel om det evigt aktuelle emne, i det her tilfælde antennemaster, nemlig hvordan og hvorledes finder vi ud af hvad der skal til af materiale, beregninger osv. når vi gribes af den hellige ild og griber fat i værktøj m.m. Skrevet af Mike Parkin, G0JMI.

-Minimalistisk 500W LDMOSFET 2-30MHz RF amplifier- projektet er måske ikke ligefrem et begynderprojekt, men artiklen er god at få forstand af, og det er jo ikke så ringe endda.

Ovenstående, naturligvis kun et lille udpluk af bladets indhold.

QST

Herunder tager vi gerne mod forespørgsler af både teknisk art, eller i relation til vores forening. Du kan fortælle om projekter du har gang i, det kunne jo være at andre var i gang med noget lignende eller måske blev inspireret heraf og som altid, jo mere input, ideer osv. jo bedre projekt. Du kan jo også have færdiggjort en konstruktion hvis resultat du gerne vil dele med os andre.

Men QST kan også bruges hvis du mangler en eller anden dims, eller måske har noget i overskud og med overskud menes f.eks. grej du har til salg (dog husk at prisen aftales parterne mellem og ikke over radioen).

Indlæg til QST? ingen

Afslutning

Det var så hvad redaktøren af repeaternyt har støvet op til denne mandag aften, som er sidste repeaternyt i året 2019. Har du noget du gerne vil bidrage med og dermed være medbestemmende i forhold til hvad stof, som vores Repeaternyt udsendelse skal indeholde, så send en e-mail til repred@oz8jyl.dk, det være sig spørgsmål, kommentarer eller forslag, så sørger redaktionen for den videre behandling. Husk på vores deadline for info til repeaternyt, som er søndag inden kl. 18.00.

Jeg siger tak for i aften og for i lyttede med. Redaktionen vil desuden benytte lejligheden til at ønske alle vores lyttere, en rigtig god jul samt et godt nytår og vi takker for det gamle.

Antal stationer ved indcheckning: 33

Dette indlæg blev udgivet i Repeaternyt. Bogmærk permalinket.