Repeaternyt 09-10-2017

Dagsorden for udsendelsen repeaternyt.

God aften – det er mandag den 9. oktober, klokken er 19.00, og det er tid for Repeaternyt fra EDR Aalborg afdelingen. Udsendelsen sendes over OZ4REN via OZ8JYL/A. Ved mikrofonen og som redaktør for denne udsendelse, er det OZ1EOI.

Perioden som er gået:

-Onsdag, den 4. oktober var der klubaften på Forchammersvej. En fin aften med flot fremmøde. Aftenen blev bl. a. brugt til klargøring af lokalet til lørdagens auktion, foruden fremstilling af et antal af de velfyldte traditionelle lykkeposer.

-Lørdag, den 7. oktober afholdtes så efterårets auktion i Aalborg afdelingen. Der var et meget stort antal sælgere (25), hvilket bragte vores auktionariusser under et vist tidspres. Men det lykkedes alligevel, på trods af den store mængde, at få solgt det indkomne gods til de forsamlede ca. 60 købere. En lang, men også vellykket dag for os deltagere. Stor tak til alle, som medvirkede til at gøre dette muligt.

Ugen som er igang:

-Onsdag, den 11. oktober kl. 19.00 har vi klubaften, kom og deltag i samværet og find evt. inspiration til nye projekter og en snak herom. Rollen som kaffevært tilfalder denne aften, iflg. kalenderen, Kurt OZ7OU.

Den kommende tid:

-Onsdag den 18. oktober kl. 19.00 har vi igen klubaften.

På lidt længere sigt:

-Lørdag, den 28 – 29 oktober, CQWW SSB Contest.

Løst og fast:

Fra biblioteket kan meddeles at

Funkamateur for oktober 2017 er modtaget, og det indholder bl. a.:

-Artikel om DX ekspedition til Bangladesh

-Beskrivelse af Alinco 70 cm håndstation DJ-MD40 med DMR.

-Gennemarbejdet artikel med et byggesæt til modtager fra 1.5 MHz til 30 MHz, som kan bygges uanset om man er I besiddelse af et HF-måleinstrument eller ej. Den er baseret på brug af en krystalstabil DDS-VFO og kan køre både AM, SSB- og CW modtagning.

-En fin artikel om impuls reflektometri – dvs. udmåling af selv korte HF-kabler på både længde, impedans og forkortningsfaktorer. Det er også muligt at finde defekte kabler med impuls reflektometri.

Ovenstående og meget mere, finder du I denne måneds udgave af Funkamateur.

-Biblioteket har også fornyet vores abonnement på både det amerikanske magasin QEX og det engelske RADCOM.

OZ som pdf fil på EDR’s hjemmeside.

-Som tidligere annonceret i repeaternyt er det nu muligt, at læse OZ via EDRs hjemmeside hvis man ikke ønsker at vente på den trykte udgave, og på denne vis kan du få lidt forskud på bladets indhold. Jeg har forsøgt mig, og en artikel fra Flemmings oz8xw, “Amatørradio på museum” fangede mig. Den beskrev, hvorledes der i “Den gamle by i Århus”, var etableret en kopi af et amatør-shack fra halvfjerdserne, så dvs. at vi nu også er kommet på museum.

QST:

Herunder kan du komme med forespørgsler af teknisk art. Fortælle om projekter du selv har gang i, det kunne jo være, at andre var i gang med noget lignende, eller måske blev inspireret heraf, og som altid, jo mere input, ideer osv. jo bedre projekt. Du kan jo også have færdiggjort en konstruktion, som kan have andre amatørers interesse.

Men QST kan også bruges, hvis du mangler en eller anden dims, eller måske har noget I overskud, med overskud menes f.eks. grej du har til salg (dog husk prisen aftales parterne imellem og ikke over radioen).

Nogen som har noget til QST?

oz2jph: ønskede en forklaring på hvorfor pling’et på Aalborg Afd. 2 mtr. repeater var væk.

oz1jee: fjernet med baggrund i medlemsønsker, idet den de utidige opkald af repeateren uden at tilkendegive sit kaldesignal, var yderst generende at høre på.

OZ1EOI: har 2 længder tagrende af zink/alu (Plastmo) henholdsvis ca. 3 og 2,5 mtr. til fri afhentning.

Afslutning:

Det var så hvad Repeaternyt redaktøren har fundet frem til denne mandag aften. Husk, at du også kan være medbestemmende og bidragyder til, hvad Repeaternyt udsendelserne skal indeholde, ligeså vel som hvad vores forening angår. Har du har noget at bidrage med, info – spørgsmål, kommentarer og forslag, jamen så send blot en e-mail til repred@oz8jyl.dk, så sørger vi, i redaktionen, for den videre behandling.

Jeg siger tak for i aften og tak for i lyttede med.

Antal stationer ved indcheckning: 43

Dette indlæg blev udgivet i Repeaternyt. Bogmærk permalinket.