Repeaternyt 09-09-2019

Godaften!!
Det er nu mandag og kl. er 19.00, og der igen tid til repeater nyt fra EDR Aalborg Afdelingen OZ8JYL.
(Kommer jeg over repeateren?)
Udsendelsen bliver sendt over – OZ4REN, via OZ8JYL / A
Og ved mikrofonen i aften er OZ4SKK.

Perioden som er gået:
Onsdag D. 4/9, var der klubaften, hvor OZ7ZW, havde lækre snegle med til kaffen, og der blev givet en hjælpende hånd af alle, da vi skulle have pakket udstyr og grej ned til vores fieldday, som blev afholdt her i weekenden på “Bollegaarden“ i Dronninglund.

Der var også en god snak og historier, fra dem som havde været ovre til amatørradio dag i Kalundborg, hvor de kunne vise billeder og fortælle historier, om den kendte danske sender, som man stadigvæk kan lytte på sin radio.

Der kom også et par nye ansigter, som vi vil sige velkommen til, og håber at i vil nyde den dejlige hobby, ligeså meget som vi andre gør!

Der var som tidligere sagt “Fieldday“ i OZ8JYL, og jeg var forhindret i år, men fulgte med på sidelinjen, via både radioen og facebook, og jeg er helt sikker på, at det har været mindst ligeså godt, som det altid er, med hygge, snak, og en masse radio kørsel.
Håber også at der har været nogle D-licens amatører, der har fået blod på tanden til at få opgraderet sin licens til B eller A, så der kommer flere til at køre HF.
På den måde, kan vi jo også få flere tilmeldinger til licens prøver, hvor vi desværre her i foråret mistede vores gode lære Finn OZ5HZ, men mon ikke der kan findes en dygtig afløser, så vi kan få stablet et licenshold på benene igen, for om du har et A eller B licens, er jo i bund og grund kun forskel på om du må køre 1000 Watt max eller 100 Watt max, og man kan sagtens nøjes med en B licens, for at komme verden rundt…

Ugen som kommer og lidt til:

Klubaften igen, onsdag d. 11/9-2019 kl. 19.00
Kaffe og kagevært i følge kalenderen er, Ingolf OZ1EOI
Så kom og få en sludder for en sladder, og lidt radio snak, kaffe og kage, det er nu meget sjovt at mødes face to face, med dem man hører på radioen hver dag.

Og til jer som kører HF, eller lige er startet, er der masser aktiviteter rundt om i hele verden, dette kan man se om på: dxnews.com og DXWorld.com

Lidt kig ud i horisonten:

Efterårs auktion i OZ8JYL!!!!
Ifølge vores kalender er lørdag D. 5/10-2019 kl. 11.00
Program kommer senere!!
Men begynd allerede nu, med at finde ting frem fra gemmerne, så vi kan få nogle spændende effekter med.

Løst og fast!
Rold UHF repeateren:
Information fra OZ1GJA
Tak for de midler som er kommet ind til støtte for Rold UHF repeateren, men der er plads til flere der støtter op, og om det er små eller store beløb, er alt velkommen
www.oz6rej.dk, kan se hvordan man støtter op om støttebeløb til Rold UHF.

Fugt i kælderen i klubhuset.
Efter alt det regn der er kommet fra oven, det sidste stykke tid, har vi desværre oplevet store mængder indtrængning af vand i vores kælder.
Aalborg kommune har lånt os en affugter, som kører på fuldtryk dernede, men kan vi ikke hjælpe hinanden, med lige at kigge ned til den i ugens løb, og få tømt vandbeholderen, så vi kan få reddet så meget som muligt af vores reservedele og stumper, da elektronik og vand er ikke en god kombination.

Stationsudvalget:
Stationsudvalget savner stadigvæk nogle ting.
1 stk. lavpas filter til HF
1 stk. bencher morsenøgle
Hvis i ved hvor de befinder sig eller en har lånt dem, så meddel dette venligst til stationsudvalget eller bestyrelsen.

QST:
Under QST kan du komme med forespørgsler af teknisk art, eller hvis du har lavet et projekt du selv syntes er så god en ide, som du ville fortælle os andre om, så er der her det kan komme med?
Det er også her at man efterlyse, købe, sælge grej, og med grej menes amatør relateret grej, og husk prisen skal aftales parterne imellem og ikke over repeateren.

Nogle der har noget til QST?

Kurt OZ7OU, har købt en rigtig billig antenne analyser, til kr. 113, og når han får tid, så ville han holde et miniforedrag om den en aften klubben.

Nils Thøger OZ6ADL,
Hej med jer
Samlet litteratur bortgives.
Tidsskrift for amatørradio OZ årgang 1980 – 1989, komplet
Tidsskrift for amatørradio OZ årgang 1990 – 1999, komplet
Tidsskrift for amatørradio OZ årgang 2000 – 2009, mangler 2006 #9 og 2008 #1
Tidsskrift for amatørradio OZ årgang 2010 – 2015, mangler 2014 #5
Sendes ikke, men kan afhentes efter aftale, eller medbringes til klubaften i EDR Aalborg.
Først til mølle, før de ryger på forbrændingen sidst på måneden i september.
og til dem som er interesseret i dem, kan han kontaktes, inden de ryger på genbrugspladsen på tlf. 20628774.

Og der har jeg selv noget, da jeg for et års tid siden skiftede fra Stofa til WAOO internet, havde jeg store problemer med at knække koden til opsætning af hue LYSSTYRING via Philips ambilight, og der har jeg lagt opsætnings guiden ind på min hjemmeside, www.oz4skk.dk, for når man kører med mesh teknologi til wifi er der lidt udfordringer med at kable styringen til tv og lys..

Afslutning:
Før jeg slutter for i aften, og starter på indkald af stationer, ville jeg komme med en lille husker!
Husk at slukke alt, som sidste mand i radiorum, teknikrum, lys, og luk og lås dørene.

Og i kan alle være med til at komme med input og indslag til repeaternyt, ved at sende info til repred@oz8jyl.dk, inden søndag aften kl. 18.00, så bliver det sendt i mandagens udsendelse…

Næste repeaternyt:
Mandag d. 16/9-2019 kl. 19.00 ved Kaj OZ1DWK, som er redaktør denne aften.
Indkald af stationer
Vi starter med
OZ2
Indtjekning af 41 stationer i aften.

Tak for i aften og tak for i lyttede med, repeateren er fri!

Dette indlæg blev udgivet i Repeaternyt. Bogmærk permalinket.