Repeaternyt mandag d. 19/4-2021

Godaften.
Det er blevet mandag d. 19 april 2021, klokken er 19.00, og det er blevet tid til at vi igen sender Repeater nyt fra OZ8JYL. EDR Aalborg afdelingen.
(kommer jeg over ??)
Udsendelsen sendes i aften over OZ4REN, via OZ8JYL-A, og ved mikrofon i aften er det OZ4SKK.

UGEN DER ER GÅET!
Ja, klubben er lukket ned, grundet covid-19 restriktioner fra regeringen, og da klubben er kommunens ejendom, er vi også underlagt nogle restriktioner fra dem omkring hvornår vi må åbne op og med hvor mange personer.

UGEN DER KOMMER!
Der er stadigvæk lukket ned i den kommende tid i klublokalerne, selvom der så småt begynder at komme lys i fremtiden, angående forsamlings forbuddene, så lad os håbe og krydse fingre for at vi snart, kan ses i vores klub og mødes onsdag aften, som vi er mange der efterhånden savner meget.
Blot det med at kan mødes til vores kaffe/kage aften, og få byttet lidt erfaringer og sladder, selvom vi er en del der snakker næsten dagligt sammen på radioen, så er det nogle hyggelige stunder vi har i vores hus.
Som mange savner.

FREMTIDEN!
Der er afsat ny dato for prøveafholdelse i OZ8JYL, som bliver d. 29/5-21, hvor at der nu meldes “ udsolgt” og lukket for deltagere.
Der var i skrivende stund tilmeldt 45 stk. til prøve, og om hvor mange der skal have et certifikat eller hvor mange der blot ville have opgraderet, har vi ikke kunne få oplyst, men jeg krydser fingre for at vi denne dag, kan få lov til at afholde prøven, for der er mange der har ventet rigtig længe, og som med længsel glæder sig til at må trykke på tasten og sige sit Call.
Angående prøven, ville alle der er tilmeldt få direkte besked fra Energistyrelsen, angående tidspunkt og adresse for afholdes af prøven.

HVAD SKER DER PÅ RADIOEN!
Der er faktisk blevet mere og mere radio trafik, og dette er både gældende på VHF FM og HF båndende, hvor at der er begyndt at røre på sig med både Contest og flora fauna kørsel.
Og jeg ville da også lige sige at der er rimeligt tit gode forhold på VHF SSB mode på 144.255 MHz, hvor at der på kryds og tværs af Danmark, hver aften bliver snakket radio, både på lodret og vandret antenner.
Jeg har faktisk selv lånt en ældre SSB VHF radio, som er tændt hver aften, og det er faktisk lidt sjovt blot at lytte med på, hvem der kan høre hvem, og hvor langt væk fra man kan høre hinanden, og når der kommer en station ind fra syd Danmark – Sjælland eller sågar Bornholm, så er der rift om kontakterne.
Så kom med ind på 144.255 ssg om aftenen.

AALBORG VHF REPEATEREN.
Der har i de sidste 3-4 uger været en del udfald og lukninger på Aalborg VHF 145.650 MHz.
Der har været opdatering på IQ modulatoren og en fejl på en Termisk termistor.
Så nu krydser vi fingre for at den kører som den skal. Og hvis der er nogle som har nogle spørgsmål om lukningerne og status på VHF repeateren, kan indehaveren kontaktes her: Bjarne Oz1jee tlf. 30274008 Så vi ikke har alle mulige teorier om, hvad der er galt på 145.650 repeateren.

PROJEKTER!!
Indenfor de sidste 14 dage, har jeg været med til at hjælpe OZ1GBV John og OZ1KAI Kai, med at opsætte og få justeret en lodret type HF antenne.
Model: HUSTLER 6-BTV MULTI BÅNDS ANTENNE TIL 10-15-20-30-40-80 METER.
Hvor at der ligger en tegning og manual her i referatet. Dette er en simpel fantastisk god HF antenne, der ikke kræver meget plads, da den er lodret stående, og kan køre både med og uden radialer, hvor vi hos John, nedfræsede ca. 200 meter kabel i græsplænen, som efter ca. 5 dage ikke kunne se på plænen, og den står mit på plænen, og ligner lidt i opbygning en gammeldags halvbølge til 27 MHz.
https://static.dxengineering.com/global/images/instructions/dxe-btv-install-guide-rev0d.pdf
Så hvis i ville køre HF, og har lidt plads i en mindre have, eller en grund hvor der ikke er plads til en trådantenne, er dette et godt alternativ.
Da den kører rigtig godt, med blot 100 Watt hos OZ1GBV, kørte vi Sydafrika på 20 meter under prøvekørslen, med hans Icom 9100.

INDKOMNE MAIL!!
Der er ikke kommet noget ind på mail i denne uge.
Og derfor ville jeg gerne opfordre jer til, at komme med indlæg til repeaternyt.
Som indsendes på: repred@oz8jyl.dk
Senest søndag aften kl. 18.00, for at være sikker på at få det med i mandagens udsendelse.
Alle indlæg der sendes på mail, oplæses som de er indsendt, hvis andet ikke er aftalt.

QST.
Så er vi kommet til QST.
Med QST kan i komme med forespørgsler af teknisk art, eller dit seneste projekt har været sådan en succes, at du ville fortælle os andre om dette.
Det kan også være at du mangler en dims eller en dippedut, eller har rydde op i gemmerne, og har noget grej i overskud eller til salg, så kan i komme med det her!
Husk at priserne aftales parterne imellem og ikke over repeateren.
Nogle der har noget til QST????

NÆSTE REPEATERNYT.
Næste repeater nyt sendes mandag d. 26/4-2021 kl.19.00 af OZ8Y Steffen.

INDKALD AF STATIONER.
Så ville jeg inden jeg går til indkald af stationer, sige dem der har brug for at komme ned i vores klub efter et eller andet, eller for at få boret et hul, loddet en dims eller andet, at låse igen, slukke lyset og lukke vinduerne.
Inden adgang kontaktes en fra bestyrelsen om OK!!

Jeg starter i aften med OZ5 stationer.
Ind tjekkede: 44 stk.

Tak for i aften og tak for lån af repeateren, pas på jer selv og hinanden.
73 fra OZ4SKK
Repeateren er fri..

Dette indlæg blev udgivet i Repeaternyt. Bogmærk permalinket.