Repeaternyt 8-5-2017

God aften – det er mandag den 8. maj, klokken er 19.00, og det er tid for Repeaternyt fra EDR Aalborg afdelingen.
Udsendelsen er sendt over OZ4REN via OZ8JYL/A.
Ved mikrofonen og som redaktør for denne udsendelse, er det OZ1EOI.
Perioden som er gået:

-Onsdag, den 3. maj var både klubaften og foredragsaften. Vi var rigtig mange, som var mødt op denne aften. Kurt/oz7ou fortalte os om støj fra de mange små støjende dimser vi har alle mulige steder i vores bolig. Kurt demonstrerede hvorledes radiostøjen kunne måles og hvorledes den ofte udbredte sig via lysnettet. En rigtig “øjenåbner” som ganske givet vil forårsage udskiftning af div. støjkilder, f.eks gl. dags sparepærer til LED typer. Tak til Kurt for et, som vanligt, gennemarbejdet og instruktivt foredrag.

Ugen som er igang:

-Onsdag, den 10. maj kl. 19.00 har vi på ny almindelig klubaften. Du er altid velkommen på Forchhammersvej til en snak om igangværende projekter både dine egne og andres.

Den kommende tid:

-24. maj kl. 19.30 Klubaften og foredragsaften. Fra foredragsudvalget meddeles:

Onsdag den 24 maj kommer Stig/oz8pz og fortæller om Wisper. Stig skriver :
Jeg vil fortælle om mine forsøg med Wisper og medbringe forskellige konstruktioner, jeg har lavet for at sende og modtage Wisper. Derudover vil jeg fortælle, hvad jeg tror dette kan bruges til, for andre radioamatører, hvordan man på internettet kan trække de relevante oplysninger, der kan bruges til at vurdere udbredelsesforhold, frekvenser, og effektbehov.

-Der er også plads til et enkelt eller to korte indlæg den aften. Kom og fortæl om dit sommer projekt. Er det nye antenner eller skal du sidde og rode med elektronik i kælderens kølige skygge! Så har du noget du gerne vil fortælle om, så hold dig ikke tilbage, send en mail til foredragsudvalget og vi finder ud af det. Jeg forventer at aftenen kommer til at starte kl 19.30 som normalt, men mere om det når det endelige program for aftenen ligger fast.

Med venlig hilsen Foredragsudvalget

-25. maj kl. 10 – 15 holder OZ7SAC (EDR Silkeborg afdelingen) Radio og Elektronik Marked, Industrivej 12, Knudlund ved Them.

Løst og fast:

-I min e-post, har jeg i dag modtaget en mail fra EDR.DK. Den indholder oplæg til debat om foreningens vedtægter og forretningsorden. Da indholdet er ret omfattende skal jeg afholde mig fra at formulere det her på repeaternyt, men for de interesserede, så kan indholdet læses via denne url: https://www.edr.dk/node/2257

-Fra biblioteket meddeles

Funk Amateur nr. 5 – 2017 modtaget, og af indhold kan bl. a nævnes:

-Forsiden af bladet viser verdensradioen, den bærbare modtager “Pocket” som modtager fra 0 … 30 MHz +6 og 4 m med muligheder for FM / m2 / DAB (+) og transceivere arbejder ved 10 KW bånd + 6 m eller bredt bånd af 100 kHz … 151 MHz. Dens lyse skærm med touch-screen betjening og lille størrelse / vægt gør den til den ideelle følgesvend til de krævende brugere og de som kan huske Sony’s Satellite og Grundigs transistor verdensmodtagere.

-QRP-SDR-Transceiver kaldet Sky-SDR (Arial – 51) 160 m til 6 m. Denne 11 bånds Transceiver er af direct conversion typen og allmode og specielt egnet til portabelt brug. Den pågældende artikel gennemgår og beskriver de specielle for- og bagdele, som den bydes på. Skulle du få lyst til anskaffelse ser det ud til en pris på 739 Euro for et byggesæt som samles uden at lodde. Forfatter til artiklen, er DK3RED ingo Meyer.

-Anden interessant ting, som vel kan bruges i sammenhæng med ovenstående, er et Højtydende slutrin med Envelope-tracking-styring;-). Et PA-trin med 1 kW til brug på kortbølge båndene, f.eks. i sammenhæng med softwaredefinerede transcievere. Konstruktionen er udført og beskrevet DJ1MR Rüdiger Möller.

-Dæmpningsled til HF-målebrug. Konstruktionen har foruden digitalt display også elektronisk omskiftning i 0,5 dB spring for signaler op til 4 GHz. Tyder på et instrument som vil være en komplettering af vores måleudstyr.

-For jer DX jægere som gerne går efter exotiske forbindelser, så kan en af mulighederne som nok er forpasset i denne her omgang, beskrevet via en artikel med titlen “CQ fra Drageøen, Komodo (en af Indinesiens Sunda øer),OC-151”. Navnet Drageøen beror på de meget store varaner (øgler på op til 3 meter og en vægt på 70 kg) som kun findes på denne øgruppe.

RadCom Maj – 2017 modtaget, og af indhold kan bl. a. nævnes:

-Homebrew af Eamon Skelton, EI9GQ – Projektet er denne gang en single band SSB/CW transceiver for 160 m amatør båndet, også kendt som som Top Band. Konstruktionens målsætninger er bl.a gode RF egenskaber og godt dynamisk område, rent sende signal, simpelt design med gode præstationer, uden sjældne og eksotiske komponenter, let at ændre til andre bånd. Som altid godt og udførligt beskrevet med gode illustrationer.

-Multiband inverted V antennas og dens “ulemper”. Velbeskrevet artikel med den konklusion at multibåndsantenner baseret på G5RV principper fungerer bedre som horisontale dipoler frem for inverterede V.

-Test og sammenligning af henholdsvis Yaesu FT-60E, Alinco DJ-V57E, Wouxun KG-UV9D Plus og Baofing GT-3, alle på en budget under £150. Artikel fra Elaine Richards, G4LFM.

Nævnte beskrivelser og meget meget mere finder du disse udgivelser, som vil være at finde i biblioteket på onsdag den 10 maj.

QST:

Herunder kan du komme med forespørgsler af teknisk art. Fortælle om projekter du selv har gang i, det kunne jo være, at der var andre der var i gang med noget lignende, eller blev inspireret heraf, og som altid, jo mere input, ideer osv. så bliver projektet beriget. Du kan jo også have færdiggjort et projekt, som du mener kan have andre amatørers interesse.
Men QST kan også bruges, hvis du mangler en eller anden dims, eller måske har noget I overskud, med overskud menes f.eks. grej du har til salg (dog skal prisen aftales parterne mellem og ikke over radioen).
Nogen som har noget til QST?

-OZ1KS annoncerede, at man igen i år vil forsøge at realisere “Store Antennetestdag 2017”, der vil kunne forventes nærmere info ca. 14 dage før begivenheden vil finde sted.

Afslutning:
Det var så hvad Repeaternyt redaktøren har fundet frem til denne mandag aften. Husk, at du også kan være medbestemmende og bidragyder til, hvad Repeaternyt udsendelserne skal indeholde, ligeså vel som hvad vores forening angår. Har du har noget at bidrage med, info – spørgsmål, kommentarer og forslag, jamen så send blot en e-mail til repred@oz8jyl.dk, så sørger vi, i redaktionen, for den videre behandling.

Jeg siger tak for I aften og tak for I lyttede med.

Antal stationer ved indcheckning: 31

Dette indlæg blev udgivet i Repeaternyt. Bogmærk permalinket.