Repeaternyt 18-10-2021

God aften der er blevet mandag d 18-Oktober-2021 klokken er blevet 17:00 UTC tid eller 19:00 dansk tid om man vil og det er igen blevet tid til EDR Aalborg afdelingens Repeaternyt.
Udsendelsen bliver sendt over OZ4REN via OZ8JYL/A.
ansvarshavende for udsendelsen og ved mikrofonen er OZ2RMS,

Jeg skal lige høre om jeg kommer over repeateren?

Ugen der gik:

I Mandags den 11-10-2021 kunne vi byde velkommen til vores seneste skud på stammen på repeaternyt redaktionen, nemlig OZ1KS Kenneth han havde sin ilddåb og det gik jo rigtig fint og vi venter i spænding hvad han har tænkt sig og bidrage med, han har jo teaset lidt med hvad han har planer om at tage med i fremtidige udsendelser så det glæder vi os til at høre mere om det lyder som noget relevant stof for vores fantastiske hobby

I onsdags var der atter klubaften i klubbens lokaler jeg var fraværende denne dag men jeg kunne tænke mig der har været rigelige med kaffe og en masse snak om løs og fast ved bordene og rundt om i krogene.

Jeg hørte fra en i stations udvalget at hoved stationen skulle være blevet fikset i onsdags osse så den spiller sammen med både antenne,patrin og computer nu så det er jo bare og sætte sig ind og få det brugt når muligheden er der.


Ugen der kommer og lidt til:

På onsdag er der atter klubaften i klubbens lokaler på Forchhammersvej 11 Aalborg så kig forbi til en hyggelig aften

På den lidt længere bane vil jeg minde om et af årets højde punkter nemlig amatørtræf Fyn det foregår i FKS Hallerne i Odense og det sker søndag den 7. november dørene åbnes KL 09:30 og så de andre år vil klubben gerne bidrage med 100kr til transport derover man skal bare gribe fat i OZ1JEE  Bjarne dernede på dagen så skulle det ordne sig selv.


Certifikat prøve

 

Der er bestilt certifikat prøve den 27-11-2021 kl. 10:00 i klubbens lokaler så det er bare og få sig meldt sig til ved energistyrelsen hvis man gerne vil have ny licens eller opgraderet eksisterende.

 

Og kan man slet ikke vente til de 27-11 med at gå op er der også mulighed for at gå til prøve den 7-11 til træffet i Odense så det er ikke muligheder der mangler.


Repeaternyt redaktionen

Og så har vi en bøn her fra repeaternyt redaktionen om ikke det kunne tænkes der skulle sidde en 3 stykker ude i samfundet der kunne tænke sig og komme med på repeater nyt holdet vi er i skrivende stund kun 3 på holdet og vi kunne sagtens bruge nogle flere hænder til denne opgave det undrer mig at vi er den lokal afdeling med flest medlemmer og så kan vi med nød og næppe mønstre 3 mand til at læse vores repeaternyt op det burde vi kunne gøre bedre skulle jeg mene så jeg håber der sidder et par stykker der kunne tænke sig og komme med på holdet så giv lyd så skal vi nok hjælpe jer i gang.


OZ7RD

Jeg har lovet og nævne følgende for vores naboer i  OZ7RD i Randers de er startet med at sende repeaternyt på OZ3RED Randers VHF repeateren og det sker her i første omgang Tirsdag i lige uger kl 19:30 dansk tid så det er næste gang den i morgen den 19/10 2021.

Og har man noget man gerne vil ha med i deres repeaternyt udsendelse så skal det sendes til  nyheder@oz7rd.dk.

Og deres deadline er tirsdag eftermiddag så de lige har en chance for at få det masseret ind i deres manuskript til om aftenen

Og de holder jo ligeledes klubaften hver onsdag i det gamle vandtårn på Hobrovej i Randers og vi har tidligere sagt at det er fra kl 19:30 det passer ikke de starter kl 19:00 så kig forbi hvis i skulle ha lyst der er kaffe på kanden og kolde drikkevarer i køleskabet til amatør venlige priser og OZ8EHP har sikkert også medbragt et stykke kage kunne jeg tænke mig.


Oz5GX

Vores naboer nord på nemlig Sæby afdelingen OZ5GX holder Klubaften den første og tredje onsdag i måneden kl 19:30 i Bunkeren der ligger på Sæby gårdsvej 40a 9300Sæby


Indkomne indslag

 Der kom lige en lille note ind om en DX ekspedition nemlig 3DA0RU en Rusisk ekspedition til Eswatini er en lille stat i det sydlige Afrika ifølge deres hjemme side vil de være aktive fra den 7-10 til 22-10-2021 og de vil være QRV på alle bånd fra 160 til 6 meter  på CW, FT8 og SSB så det er jo bare og få gang i HF stationen og se om man kan hive den i loggen.

 Link til deres hjemmeside

 https://3da0.ru/

Der er en ekspedition mere i Eswatini nemlig 3DA0WW

De skulle efter sigende være QRV fra 12-26-oktober

De vil være aktive på båndene fra 160 til 10 meter på SSB CW og FT8

Link til deres hjemmeside

 

3DA0WW official website – Amateur Radio DX-pedition to Kingdom of Eswatini, October 2021 (lral.lv)


Så er vi kommet til QST:

Her kan du bringe forespørgsler af tekniske art, eller bare viderebringe et godt råd,
Måske har dit sidste projekt været så stor en succes, at du gerne vil fortælle os andre om det.
Det kan også være du mangler en eller anden stump, eller måske ligefrem en dims.
eller du har været har været ved og rydde op og har fået noget i overskud.
Med overskud menes f. eks. Grej eller ting du har til salg.
(Dog skal prisen aftales direkte mellem parterne og ikke over radioen).

Er der nogen der har noget til QST ?

OZ5HP gjorde opmærksom på endnu en DX ekspedition nemlig J5HKT – Guinea Bissau

OZ1KS nævnte et soludbrud der burde kunne give rimelig gode forhold på HF de næste par dage

OZ1JZN gjorde opmærksom på at det også er mulighed for at købe en rullepølse mad eller en oste mad om onsdagen i klubben i Randers om Onsdagen

 

Husk i kan selv bidrage med indholdet til vores repeaternyt, i skal blot sende indholdet til repred@oz8jyl.dk

Alle indlæg modtaget på repred@oz8jyl.dk bringes som de er modtaget, hvis ikke andet er aftalt.

Deadline for indlæg til repeater nyt er søndag inden kl. 18.00. hvis man vil være sikker på at få det med i mandagens udsendelse.

Næste repeaternyt udsendelse bliver på mandag den 25-10-2021 og denne dag er det OZ8Y Steffen der er ved mikrofonen.


Og jeg går over til punktet der hedder indkald af lyttende stationer:

Og jeg starter jeg med at høre om der er nogle OZ9 stationer med i dag

Der var 41 Stationer der tjekkede ind efter udsendelsen

Det var ordene for i aften jeg vil sige tak for god ro og orden

73 og på genhør fra OZ2RMS

Repeateren er fri

Dette indlæg blev udgivet i Repeaternyt. Bogmærk permalinket.