Repeaternyt 17-02-2020

REPEATER NYT MANDAG D. 17. FEB. 2020
God aften, klokken er blevet 19.00 og der er blevet tid til “ Repeater nyt fra EDR Aalborg afdeling “
Det er i dag mandag d. 17 februar, og denne udsendelse sendes over OZ4REN, via OZ8JYL/A, og ved mikrofon i aften er det OZ4SKK, der er redaktør og ansvarshavende.

UGEN SOM ER GÅET !
I onsdags d. 12 februar, var der Klubaften på FORCHHAMMERSVEJ, og der var det Lars OZ1HMC, der stod for kaffe og kage forplejning.
Der var et stort fremmøde, og der blev byttet historier, hjulpet med radiokodning, og kørt radio fra vores veludstyret radio rum, som rigtig gerne ville benyttes meget mere, så her er muligheden for dem, som ikke selv har mulighed for at køre f.eks. HF.

UGEN SOM KOMMER:
Onsdag D. 19 februar er der igen Klubaften, hvor Jimmy OZ7ZW er kaffe og kage vært.

ET KIG UD I FREMTIDEN:

Licenskursus forår 2020
Hvis der er minimum 5 kursister, vil EDR Aalborg afholde licensprøve i kategori B og D.
Kursus vil være selvstudie med vejledning efter ”Vejen til Sendetilladelse” 8. udgave.
(kan købes i klubben, samme pris som hos EDR)
Pris for kursus er 280 kr.
I det omfang der er ønsker om A licens, kan dette også foregå sideløbende med kursus,
Tilmeld dig her på siden, og du vil få besked så snart EDR Aalborg tilbyder certifikat kursus til enten kategori A, B eller D.
Yderlige spørgsmål besvares på mail: kursus@oz8jyl.dk
Kursus forventes at starte lørdag d. 7/3-2020 kl 0930 såfremt der er mindst 5 deltagere, Tilmelding til kursus senest 1/3 på http://oz8jyl.dk/wp/certifikatkursus/ og vil derefter være lørdag formiddage, frem til prøve først i maj.
Tilmeldte 29/1: 1 deltager

General forsamling i Oz8jyl

Onsdag d. 26 februar, er der generalforsamling i OZ8JYL
Og i den forbindelse, ville vi gerne at alle der sidder i udvalg nu, ville melde sig på en mail til formand@oz8jyl.dk, om man ønsker at blive i disse udvalg, eller om man ønsker at trække sig, helst inden søndag d. 23 februar, da der så ikke kan blive nogle forvekslinger, med folk som ikke er mødt op på generalforsamling, og som sidder i nogle udvalg. Dette om hvad udvalg man sidder i, hvis man nu har glemt det, kan ses på hjemmesiden under udvalg.

Og i den forbindelse, kan vi sagtens bruge nogle flere hænder i bl.a. Repeater nyt – fieldday – kaffe-kage udvalgene!!
Så meld dig!!

Der er ligeledes blevet udsendt materiale med formanden og kasseren beretning, og det er spændende interessant læsning, også en lille finger i luften, for at vi på nogle områder kan gøre nogle ting bedre og andre ting anderledes.
Det er udsendt på mail, og dem som ønsker at få pr papir form, kan rette henvendelse til bestyrelsen, hvis de af en eller anden grund ikke har modtaget dette.
HUSK AT FÅ OPDATERET MAIL OG TLF TIL KASSEREN….

HUSK OGSÅ VORES FORÅRS AUKTION, DER KOMMER I APRIL!!
Så begynd nu at finde nogle ting frem fra gemmerne, og få tjekket om det noget andre kan bruge, og ikke blot nogle ting som skulle have været på genbrugspladsen for længe siden!!

RADIO AKTIVITET:

Der har været rigtig meget radio aktivitet, på HF båndende både på phone og FT8, så det har været muligt at nå rigtig langt og få nogle gode kontakter hele verden rundt, på lav effekt og med en simpel tråd.
Bl.a. har der været rigtig mange Contest rundt om, og der er mange der er rejst ud for at køre radio på små ø riger, så der er masser af mugligheder for at få kontakt, og få nogle fine rapporter med QSO i sin log, og ikke mindst få nogle fine QSL kort retur.
Meget mere om dette , kan der søges meget mere om på bl.a. diverse sider www.dxnews.com , www.qrz.com

Der er også nogle radioamatører der har meldt sig til at Dronning Margrethe, har fødselsdag og i den forbindelse er der special Call aktivitet.
Og ikke mindst at det er 75 året efter krigens afslutning , og der er der mere om her : https://www.edr.dk/oz75may-operatoerer-soeges/, hvor operatører søges til at gøre denne dag til noget specielt, og der er bl.a. lavet specielt diplomer til begge disse events.

QST.

Under QST kan du komme med forespørgsel på ting, eller om du står og mangler en dims-dippedut, eller at du har lavet noget helt utroligt, som du ville dele med os andre.
Det kan og være at du har grej til salg, eller at du mangler grej, med grej menes RADIOAMATØRGREJ , og husk at prisen skal aftales parterne imellem og ikke over repeateren , nogle der har noget til QST ???

Og der er kommet mail til “ Rep red “

Hej REPRED

Så fik jeg tid til at få lavet dokumentet færdigt, som omhandler hvordan man simpelt får modificeret de små skærme som OZ5CU Carsten kom med.
Disse fungerer som PC monitor og Video monitor med tre videoindgange samt to lydindgange der dog er fælles for PC monitor og de to video indgange. Den tredje video indgang er beregnet for et bak kamera, men den funktion er noget usikker på nogen af modellerne.
Der er også touch skærm, men virker kun på nogle af dem og funktionen lidt tvivlsom på grund ad alder og tidligere hård brug. Der skal desuden installeres driver der er angivet link til i dokumentet.
Vi har dem sorteret og er du ikke interesseret i at bøvle med touchskærm så få et hvor vi ved det ikke fungerer.
Dokumenter ligger på linket nedenstående
Har du fået fingere i et display før jeg fik dem testet, så kom og få en bytter på en klubaften
http://www.hameren.dk/oz8jyl-dokumenter/
Det direkte link er herunder
http://www.hameren.dk/wp-content/uploads/2020/02/CTF700.pdf

Hej fra
Kurt de OZ7OU

 

OZ1KS Efterspørger om der var nogle i klubben der kunne tænke sig, at være med til at køre radio fra klubben, på de speciel Call ( Dronningens fødselsdag og 75 årś dagen for befrielsen ) ?????
Så kom ud af busken, og lad os finde ud af noget sammen!!!

AFSLUTNING:

Inden jeg går til de afsluttende indkald af stationer, ville jeg huske jer alle på at,
HUSK AT LUKKE – LÅSE – SLUKKE LYS – VINDUER – DØRE !
Og at i meget gerne må komme med ting til repeaternyt, på mail: repred@oz8jyl.dk, husk deadline er søndag inden kl. 18.00, og alt indsendt, bliver oplæst som det er indkommet, hvis ikke andet er aftalt.

NÆSTE REPEATER NYT ER MANDAG D. 24 FEBRUAR, og denne aften er det Kaj OZ!DWK der er ved mikrofonen.

INDTJEKKEDE STATIONER:

Vi starter i aften med Oz 6 stationer ???

46 stationer indtjekkede til aftenens repeater nyt.

Det var repeaternyt for i aften, og OZ4SKK ville sige tak for i aften, og tak til alle der tjekkede ind og til alle der blot var med på en lytter.
Repeateren er fri !!

Dette indlæg blev udgivet i Repeaternyt. Bogmærk permalinket.