Repeaternyt 13-08-2018

Repeaternyt.

Godaften – det er mandag, den 13. august og klokken er 19.00 og dermed også udsendelse af repeaternyt fra EDR Aalborg Afdelingen, hvilket sker over OZ5REN via OZ8JYL/A.

Redaktør for denne udsendelse er OZ1EOI. 

Perioden, som er gået

– onsdag, den 8. august kl. 19.00 var der klubaften. Det var første klubaften efter sommerferien, og aftenens kaffevært var vores formand Bjarne, OZ1JEE. Fremmødet må absolut siges værende i top, og minsandten om ikke vi oven i købet havde en tre gæster.

Det lover godt for den kommende sæson.

Ugen, som er i gang

– onsdag, den 15. august kl. 19.00 har vi klubaften. Aftenens kaffevært iflg. Kalender, vil være OZ1HMC. Vi ser frem til en hyggelig aften mellem gode amatørkammerater, med god snak om vores forskellige projekter, og hvad vi eller kan berige hinanden med.

Hvis vi ser lidt frem i tiden

onsdag, den 22. august kl. 19.00 har vi, foruden klubaften, også Midtvejs udvalgsmøde kl. 19.30. Dvs. der afholdes statusmøde på hidtil iværksatte projekter af udvalgene, og iværksættelse af evt. nye efter behov og ressourcer.

– i weekenden lørdag, den 1. september til søndag, den 2. september er der planlagt Field Day, og i den forbindelse forventes klargørings møde afholdt onsdagen forinden, hvilket må blive onsdag, den 29. august kl. 19.00.

Lidt af hvert, løst og fast

I onsdags, kunne jeg konstatere, at foredragsudvalget var i fuld gang med planlægning af datoer for den kommende sæsons foredrag. Repeater udvalget ser frem til udmeldingen med de spændende foredrag, som er i støbeskeen.

Hvis der er nogen der ønsker at deltage i certifikat prøve til D, B eller A licens, så afholder i EDR Esbjerg afdeling prøver for radioamatører, den 30. september 2018 kl. 16.00.

Fra biblioteket meddeles

Månedens publikationer, som afdelingen abonnerer på er modtaget og vil være at finde på bibliotekets reoler.

QST

Herunder tager vi gerne mod forespørgsler af både teknisk art, eller i relation til vores forening. Du kan fortælle om projekter du har gang i, det kunne jo være at andre var i gang med noget lignende eller måske blev inspireret heraf og som altid, jo mere input, ideer osv. jo bedre projekt. Du kan jo også have færdiggjort en konstruktion hvis resultat du gerne vil dele med os andre.

Men QST kan også bruges hvis du mangler en eller anden dims, eller måske har noget i overskud og med overskud menes f.eks. grej du har til salg (dog husk at prisen aftales parterne mellem og ikke over radioen).

Indlæg til QST:

– OZ5HZ Finn – hvis man venter med deltagelse i den nævnte licensprøve, vil der blive mulighed for deltagelse i slutningen af november, i Aalborg Afdelingen. Nærmere vedr. den specifikke dato vil tilgå rep. Redaktionen snarest.

OZ1EOI Ingolf – for mit eget vedkommende, så har jeg en lille dims, som jeg gerne demonstrerer på en af vores kommende klubaftener, det drejer sig om en lille simple GPS frequency standard and RF generator, som er baseret på en U-Blox GPS modtager. Enheden kan programmeres til f.eks. 10MHz eller andet ønske, dog ikke højere end 15MHz. Modtageren kan være typen NEO 7M Satellite position module for Arduino og hjælp fra en Arduino nano, eller endnu simplere en USB M8N GPS Module GLONASS UBX-M8030. Disse moduler kan du helt sikkert få meget sjov ud af. Prisen er også overkommelig, den ligger på mellem kr. 50 – 100. Programmeringen sker via U-Blox U-Center SW.

Afslutning

Det var så hvad redaktøren af repeaternyt har fundet frem til denne mandag aften, hvor vejret har holdt sig i det mere moderate humør. Har du noget du gerne vi bidrage med og dermed være medbestemmende i forhold til hvilket stof, som vores Repeaternyt udsendelse skal indeholde, så send en e-mail til repred@oz8jyl.dk, det være sig spørgsmål, kommentarer eller forslag, så sørger redaktionen for den videre behandling. Husk på vores deadline for info til repeaternyt som er søndag inden kl. 18.00.

Udsendelse af næste repeaternyt kommende mandag, står Finn OZ5HZ for.

Jeg siger tak for i aften og for i lyttede med. 

Antal stationer ved indcheckning: 31

Dette indlæg blev udgivet i Repeaternyt. Bogmærk permalinket.