Repeaternyt 04-11-2019

Godaften – det er mandag, den 4. november og klokken er 19.00 og dermed også udsendelse af repeaternyt fra EDR Aalborg Afdelingen, hvilket sker over OZ5REN via OZ8JYL/A.

Redaktør for denne udsendelse er OZ1EOI. Kommer jeg over repeateren?

Perioden som er gået

onsdag, den 30. november kl. 19.00, havde vi klubaften. Som vanligt med et godt fremmøde af vores medlemmer. Kaffevært denne aften var formand Bjarne. KL. ca. 20.00 startede det annoncerede miniforedrag af OZ5XE Poul Erik og OZ7OU Kurt. Et miniforedrag om hvordan man laver en stationær PC, en bærbar PC eller en Android lomme telefon til en D-Star samt DMR radio ved hlælp af en DVMEGA- DV30 USB stick. Der var rigtig stor interesse i foredraget fra vores medlemmer. Kurt og Poul Erik fortalte om, hvorledes de var kommet i gang, og de demonstrerede både det nødvendige programmel samt hvorledes parametrene i opsætningen skal være, og ikke mindst en demonstration af udstyret. Tak for det, begge to.

Søndag, den 3. november var der Amatørtræf Fyn. Jeg havde ikke selv mulighed for deltagelse, men vi hører meget gerne fra evt. deltagere, enten her eller uder QST.

Ugen, som er i gang

onsdag, den 6. november kl. 19.00 har vi klubaften. Aftenens kaffevært iflg. Kalenderen er Lars OZ1HMC

Hvis vi ser lidt frem i tiden

Redaktionen har modtaget følgende mail:

Field-Day udvalget vil gerne indkalde alle der deltog i HF Field-Day den 7 – 8 september 2019 til evalueringsmøde i afdelingen onsdag den 13. november 2019 kl. 19.30. Vi vil gerne have input fra deltagerne om hvad der var godt og hvad der var mindre godt ved at deltage. Tænk også over spørgsmålene:

– Hvad kan og skal vi gøre anderledes før og på næste års HF Field-Day.
– Ønsker til næste års HF Field-Day.

På HF Field-Day udvalgets vegne
OZ1DWK Kaj og OZ5HP Henning

Lidt af hvert, løst og fast

I publikationen Design Products and Applications (22. okt. 2019) er der en artikel om et syntetisk “blad”, som på sigt direkte kan lave brændbare væsker ud af sollys, vand og CO2. I den nuværende udgave laves syngas, et mix af H2 og CO, (som er meget giftig) men også meget anvendelig. På sigt vil man kunne lave flydende brændstoffer direkte ved fotosyntese. Det betyder, at vi slipper for at slæbe rundt med mange 100 kilo batterier i El-biler. Et batterisæt til en El-bil skal, som bekendt bruges mindst 50.000 Km, før forureningen ved batterifremstillingen er neutraliseret. Containerskibe og store fly vil blive CO2 neutrale. Det løser også problemet, når vore børnebørn skal skrotte de rustne nedslidte vindmøller og nedbryde microplasten fra vingerne. Tak til Poul for info;-)

Biblioteket gør opmærksom på denne måneds nye magasiner, QST, Radcom, Amateur funk.

QST

Herunder tager vi gerne mod forespørgsler af både teknisk art, eller i relation til vores forening. Du kan fortælle om projekter du har gang i, det kunne jo være at andre var i gang med noget lignende eller måske blev inspireret heraf og som altid, jo mere input, ideer osv. jo bedre projekt. Du kan jo også have færdiggjort en konstruktion hvis resultat du gerne vil dele med os andre.

Men QST kan også bruges hvis du mangler en eller anden dims, eller måske har noget i overskud og med overskud menes f.eks. grej du har til salg (dog husk at prisen aftales parterne mellem og ikke over radioen).

Indlæg til QST?

– Oz1kai Kai fortalte at der på Fyns træffet havde været mange besøgende bl. a. også fra Aalborg. Der var mange stande, både private og forretningsmæssige. Hyggeligt træf, og også lidt investeringer.

-Oz1kai Kai har en G5RV antenne, som kan afhentes ved kontakt til Kai.

– Oz1eoi Ingolf: – Et LG TV, model nr.: 42LF2500 søger nyt hjem. Fjernsynet er dog uden fjernbetjening. Men skulle du kunne bruge det, kan du blot ringe til mig (se medlemslisten). Prisen skal vi nok finde ud af.

– Oz1kai Kai mener han har en dertil passende fjernbetjening, som han vil tage med i klubben.

Afslutning

Det var så hvad redaktøren af repeaternyt har støvet op til denne lidt fugtige mandag aften. Har du noget du gerne vil bidrage med og dermed være medbestemmende i forhold til hvad stof, som vores Repeaternyt udsendelse skal indeholde, så send en e-mail til repred@oz8jyl.dk, det være sig spørgsmål, kommentarer eller forslag, så sørger redaktionen for den videre behandling. Husk på vores deadline for info til repeaternyt, som er søndag inden kl. 18.00.

Antal stationer ved indcheckning: 37

 

Dette indlæg blev udgivet i Repeaternyt. Bogmærk permalinket.