Repeaternyt 03-04-2017

God aften – det er mandag den 3. april, klokken er 19.00, og det er tid for Repeaternyt fra EDR Aalborg afdelingen. 

Udsendelsen er sendt over OZ4REN via OZ8JYL/A.

Redaktør for denne udsendelse, er OZ1EOI.

Perioden som er gået:

-Onsdag, den 29. marts var der alm. klubaften. Der var et glimrende fremmøde, og aftenen blev bl. a. til brugt pakning af et antal af klubbens efterhånden berømte lykkeposer. Desuden var der også noget klargøring til auktionen.

-Lørdag, den 1. april var der så tid for afholdelse af forårsauktionen. Dagen glimrede som mange gange før ved sit gode vejr, og tiltrods herfor var vi rigtig mange fremmødte radioamatører fra både nær og fjern.

Fra vores formand Bjarne OZ1JEE har redaktionen modtaget:

Hej alle

Med afsæt i at en forårsauktion endnu er overstået med et stort fremmøde, trods det gode vejr, men så slap man jo for havearbejde. Der var 25 sælgere af alt mellem himmel og jord … næsten… og der blev udleveret 56 køber numre.

Dagen blev lang ja, helt fra kl 12.00 til næsten kl. 18.00 med nogle pauser indlagt, pauserne blev brugt til at få slæbt alt det indkøbte grej ud i bilerne og man kunne ved samme lejlighed strække ben.

Stor tak til alle fremmødte, såvel sælgere som købere, det er altid en fornøjelse, at møde en masse amatører som gerne deler uden af viden og inspiration, om ikke andet så er en auktion jo med til at sætte gang i nye projekter.

Vi ses til efteråret:-))

Mvh EDR Aalborg oz8jyl

For mit eget vedkommende så tror jeg ikke, at jeg i mine mange år som deltager i auktionen, har oplevet så stort et antal sælgere, samt så meget gods til formidling. Det blev en lang, men også en god dag, hvor meget godt byttede ejermand. Tak til alle, både sælgere, købere, auktions holdere og ikke mindst afdelingens bestyrelse, som var med til at realisere dette arrangement.

Ugen som er igang:

-Onsdag, den 5. april kl. 19.00 har vi på ny almindelig klubaften. Du er altid velkommen på Forchhammersvej til en snak om igangværende projekter både dine egne og andres.

Den kommende tid:

-Nu er påsken jo på vej, så der er måske ikke de store ting på tapetet, bortset fra, at der naturligvis er gang i contesterne. Her vil jeg gerne gøre opmærksom på EDR Aalborg Afdelingens hjemmeside, hvor man fra forsiden med et enkelt snuptag (klik) kan tilgå en rigtig fyldestgørende contest kalender.

Løst og fast:

-Biblioteket gør opmærksom på, at vi har modtaget den bestilte bog:

Arduino for Ham Radio, udgivet af ARRL, som nu vil være at finde i bibliotekets beholdning. P.t. dog udlånt. Men skriv dig blot i lånerbogen, så kan du blive den næste i rækken.

-Hvis du er stødt på en bog, som du mener er interessant for dig, så kunne det jo også være den var interessant for resten af klubbens medlemmer, så giv biblioteksudvalget OZ5HZ Finn, eller OZ1EOI Ingolf besked, så vil vi med glæde behandle forslaget, med henblik på anskaffelse.

Sidste nyt fra biblioteket:

Magasinet Funkamateur nr. 4 for 2017 er lige landet i min postkasse denne middag. Fra bladets indhold kan jeg lige nævne en artikel om en DX ekspedition til Chatham Island ZL7G nær datogrænsen. Hvilket sted med et sådant navn, kan vel være mere rammende for en DX ekspedition. Øen er en del af New Zealand og ligger små 800 km. øst for New Zealands sydø. Team leder, Don G3BJ, beretter herfra.

Af øvrigt indhold kan nævnes:

Gennemgang af den nye FT-891 KW/50MHz kompakttransceiver fra Yaesu.

Konstruktion af afstemningsudstyr til magnetantenner.

3 bånds QRP Tranceiver med kun 1 x-tal.

Vektoriel 100 MHz Antenneanalysator for alle.

40 GHz møde ved Dorsten

Hjemmebygget indgangsfilter

USB – udviklingsboard for Raspberry Pi Zero

Eksperimenter med tunneldiode 60 år efter denne opfindelse.

m.m.

Bladet vil være at finde i afdelingens bibliotek kommende onsdag.

QST:

Herunder kan du komme med forespørgsler af teknisk art. Fortælle om projekter du selv har gang i, det kunne jo være, at der var andre der var i gang med noget lignende, eller blev inspireret heraf, og som altid, jo mere input, ideer osv. så bliver projektet beriget. Du kan jo også have færdiggjort et projekt, som du mener kan have andre amatørers interesse.

Men QST kan også bruges, hvis du mangler en eller anden dims, eller måske har noget I overskud, med overskud menes f.eks. grej du har til salg (dog skal prisen aftales parterne mellem og ikke over radioen).

Nogen som har noget til QST?

– intet i denne forespørgsel, men jeg har selv følgende:

-På netop overståede auktion købte jeg et par printkort fra noget måleudstyr. På det ene kort var der et par 12 bits sampling A/D convertere 1MHz. Har du et forslag til et godt projekt med disse, så hører jeg gerne fra dig, vi kan evt. jo bygge det sammen, så donerer jeg gerne det ekstra til dig.

-Det var også en 10MHz reference oscillator (2100T-S153, EO835.091). Jeg har ledt efter et datablad, men uden særligt held. Kan du du hjælpe, så hører jeg gerne, idet jeg har et projekt liggende, hvor den med garanti vil kunne gøre fyldest.

Afslutning:

Det var så hvad Repeaternyt redaktøren har fundet frem til denne mandag aften. Husk, at du også kan være medbestemmende og bidragyder til, hvad Repeaternyt udsendelserne skal indeholde, ligeså vel som hvad vores forening angår. Har du har noget at bidrage med, info – spørgsmål, kommentarer og forslag, jamen så send blot en e-mail til repred@oz8jyl.dk, så sørger vi, I redaktionen, for den videre behandling.

Jeg siger tak for I aften og tak for I lyttede med.

Antal stationer ved indcheckning: 37

Dette indlæg blev udgivet i Repeaternyt. Bogmærk permalinket.