Repeaternyt mandag D. 6/9-2021

Velkommen.

God aften.
Det er blevet mandag, klokken er 19.00, og det er igen blevet tid til Repeater nyt fra EDR Aalborg OZ8JYL.
(Kommer jeg over repeateren?)
Aftenens udsendelse, sendes i aften over OZ4REN, via OZ8JYL-A, og ved mikrofonen i aften er det OZ4SKK, der er i studiet i aftenens udsendelse.

Ugen der er gået!

 I onsdags var der Klubaften på Forchhammersvej 11, i klubbens lokaler, og der var et rigtig flot fremmøde, også af nye radioamatører, der var nede og få sig en snak, en kop kaffe og en rundvisning i klubbens lokaler.

Der blev lystigt snakket omkring bordene om alt, både om QSOer, radioopsætning, programmering, betjening af radioer, så nogle fik nogle tips og ideer til deres eget radio Schack.

Der blev også pakket lystigt ned af klubbens grej, der skulle bruges i weekenden d. 4-5 september til Fieldday på Bollegården i Dronninglund.

Ugen som kommer!!

På onsdag d.8 september 2021, kl. 19.00, er der igen åbent for Klubaften i OZ8JYL, hvor vi denne aften får besøg af vores hovedformand for EDR, OZ4VW Arne, som kommer og snakker lidt om EDR i fremtiden, og hvis folk har noget de ville komme med, så vi kan få ført EDR videre på en nyere måde, er folk velkomne til en kop kaffe og en snak over bordet, om hvad der sker i EDR, nu og fremover.
Arne skulle være kommet sidste onsdag, men da der var sket en forbytning i aftalen, er dette møde flyttet til nu på onsdag, og det glæder jeg mig til, om landsformanden har noget nyt i “ rygsækken “ til at føre EDR videre de næste mange år.

 

Der blev i weekenden afholdt Fieldday på Bollegaarden for OZ8JYL.

Der blev kørt på 3 stationer på 100 Watt, med vores fine ICOM 7300 HF stationer, og på vores Facebook gruppe, så jeg at der blev taget rigtig mange flotte billeder af antenner og setup, og håbet at de også bliver lagt op på vores hjemmeside, og vi venter så spændt på resultatet om, hvordan det er gået i år.

Og til de pålyttende stationer som ikke ved, hvad Fieldday er for noget, så er det radio kørsel på HF radio i B klassen for vores vedkomne, da vi kører max 100 watt.

Der køres på simple trådantenner, og med generator ude på en mark, uden nogen form for andet strømforsyning.

Og selvom du ikke har licens til HF, altså også selvom du har en D-licens, så har man mulighed for på disse Fieldday mulighed for at køre HF på klubbens Call, som på Fieldday er OZ0W/P, og fordi det er streg P, er fordi vi kører portabel fra en campingvogn.

Det giver for mange “ blod på tanden “ til at få en A eller B licens, til selv at køre HF hjemmefra.

 

Løst & Fast.

Vi har fået en henvendelse fra vores nabo klub i Randers OZ3RED om, at folk er velkomne hos dem i Vandtårnet på Hobrovej i Randers, hvor de også har Klubaften om onsdagen, plus at de udsender repeater nyt om tirsdagen i lige uger kl. 19.00, så lyt med på Randers repeateren.

Vi har fra egne rækker fået mail / post fra bestyrelsen om Generalforsamling i OZ8JYL, onsdag d. 15 september kl. 19.30 i klubbens lokaler.

Og der er til klubbens medlemmer udsendt mail / post om hvad der sker på denne aften, og om hvad der skal ske, skulle der være nogle medlemmer af OZ8JYL, som endnu ikke har modtaget dette, kan de kontakte kasseren på mail, om at få materialet tilsendt.

Henvendelse til Hans Ove OZ1FXO på: kasseren@oz8jyl.dk

 

Indkomne mail.

Der er ikke modtaget noget på vores mail i denne uge.

Men har du noget du ville have med i mandagens repeater nyt , kan du indsende det til : repred@oz8jyl.dk

Det kan være spørgsmål, indlæg og andre ting i kunne tænke jer at få med i repeater nyt.

Alt der indsendes til repeater nyt, oplæses som det er indsendt, hvis andet ikke er aftalt på forhånd.

“ Husk deadline søndag aften inden kl. 18.00 “

For at være sikker på, at det kommer med i mandagens udsendelse.

 

QST.

Her kan du bringe forespørgsler af tekniske art, eller bare viderebringe et godt råd.
Måske har dit sidste projekt været så stor en succes, at du gerne vil fortælle os andre om det.
Det kan også være du mangler en eller anden stump, eller måske ligefrem en dims, eller du har været har været ved og rydde op og har fået noget i overskud.
Med overskud menes f. eks. Grej eller ting du har til salg.
(Dog skal prisen aftales direkte mellem parterne og ikke over radioen).

Er der nogen der har noget til QST?

OZ6ADL/P Thøger. Der kommer et redigeret resultat af Fieldday d. 4/5. Sept. 2021 i løbet af et par dage.

OZ4SKK, jeg har siddet og nørklet med at få opsat et mobil Wi-Fi modem til at køre sammen med et pi-star, så man på den måde kan køre D-star bl.a. og andre digital modes i bilen, uafhængig af repeaterene, da at det gav lidt bøvl med at pi-star modulet, når det delte netværk fra en smartphone, frakoblede sig ip adressen, så det ikke kunne få forbindelse igen.

Det er lidt sjovt at sidde og få kodet, sådan nogle dele samme så man kan køre digitalt radio, med en på den anden side af jordkloden mobilt i Nordjylland uden at koble sig på en repeater.

Næste i nyt.

Næste repeater nyt er på mandag d. 13/9-2021 kl. 19.00

Og denne aften er det Steffen OZ8Y, der er ved mikrofonen.

Indkald af stationer.

I aften starter jeg med OZ 0 stationer.

Pålyttende til indtjek:   47 Stk.

 

Tak for i aften.

Så ville jeg OZ4SKK, sige tak for i aften, det var sidste gang inden GF 2021, Og jeg stopper som rep nyt oplæser. og tak for lån af repeateren.

HUSK PÅ!

Hvis i har et ærinde i klubben, at få låst – lukket og slukket efter dig!!

73.

Repeateren er fri…..

Dette indlæg blev udgivet i Repeaternyt. Bogmærk permalinket.