Repeaternyt 7 januar 2019

Godaften-det er mandag den 07-01-2019.
Klokken er blevet 19.00 og det er tid til Repetér nyt fra EDR Aalborg afd.
Udsendelsen er sendt over OZ4REN – via OZ8JYL/A.
Redaktør og ansvarshavende for denne udsendelse, er OZ1DWK.

Ugen som er gået
Jeg vel starte med at byde alle et rigtig godt Nytår, og håber alle er kommet godt ind i det nye år,
og så håber jeg vi får et rigtig godt radio år her i 2019. Nu er det jo ved at være et stykke tid siden der har været rigtig gang i klubben, men det kommer jo forhåbentlig nu hvor det er blevet hverdag igen.

Vi havde en rigtig god afslutning på det gamle år med en fin juleafslutning den 12-12-2018
Med masser af frem mødte medlemmer med xyl´s der var som sædvanlig gløgg og æbleskiver, og der var som sædevanen tro også Amerikansk lotteri plus auktion over de flotte jule dekorationer som nogle xyl`s havde lavet.

Alt i alt en rigtig god aften

Ugen som kommer.
På onsdag den 09-01-2019 er der almindelig klubaften, og da det er den første klubaften efter juleferien er der sikkert nok være en masse ting der skal vendes, og diskuteres. Med de lidt længere briller på så vel der onsdag den 16-01-2019 være foredrag med OZ1LFI Peter omkring Kenwood radioer, og så vidt jeg er orienteret så er det sidste foredrag i denne her omgang, men mon ikke foredrags udvalget snart har noget nyt på bedding, det vel jeg næsten tro. Peters foredrag starter kl.1930. Hvem som har kaffe vagt på onsdag er jeg ikke helt klar, men der bliver nok lavet kaffe alligevel og mon ikke også der kan blive en bid brød til.

Løst og fast
Der er kommet et indlæg fra OZ1LLY Gert omkring hvad som sker i EDR, og det kan i læse når Rep-Nyt bliver lagt på hjemmesiden.

Hej Repeater Red.

Her er lidt info fra EDR´s Formand, og måske noget af det er I velkommen til at videregive.

Godt Nytår
OZ1LLY/Gert

Fra: Formand EDR [mailto:formand@edr.dk]
Sendt: 31. december 2018 09:41
Til: rm2018@edr.dk

Emne: Gost Nytår med gode nyheder

Kære RM

Mens Hendes Majestæt og statsministeren skuer bagud, så vil vi meget gerne skue fremad og åbne godteposen for, hvad der kommer til at ske i det nye år.

EDR shop
Begrebet Radioamatørernes Forlag eksisterer ikke længere. Vi har valgt at udfase navnet og simpelthen blot kalde det EDR Shop.
I praksis er der tale om en webshop, og den er nu åbnet i en helt ny og frisk version, klar til at tage godt imod kunderne.
Tak til OZ4JV Jens, der som webmaster har arbejdet intensivt gennem nogle måneder med at få klargjort teknikken. Nu er resultatet klar og vi er rigtig glade for resultatet.
Udover det indlysende at der er kommet nyt design, der helt klart afspejler en moderne webshop, så har Jens sammen med andre gode kræfter nu sikret samkøring med EDRs økonomisystem.
Og vi har gjort det let for kunderne at komme af med pengene. Shoppen tager imod en lang række betalingskort og naturligvis også MobilePay.
Nå, ja, og så er det nye system billigere i drift end det gamle. Det gør heller ikke noget.

Der er også kommet ny købmand i butikken. Nej, bare rolig Lone vil stadig yde elskværdig service på Klokkestøbervej, men OZ1CWM Knud har takket ja til udfordringen, at få webshoppen til at udvikle sig.
Udviklingen forventer vi går i retning af større vareudbud, så vi bl.a. kan understøtte et større aktivitetsniveau. Det bliver spændende at høre mere om.

Ny hjemmeside
Den nye hjemmeside er lige på trapperne. Vi havde håbet at kunne åbne den her til årsskiftet, men arbejdet med webshoppen har været vigtigt og har derfor haft 1. prioritet.
Men det varer ikke længe, så er vi også i luften med den nye hjemmesode. Det forventer vi sker i løbet af januar måned.

Udviklingskonsulent
Vi har fra starten ønsket, at styrke lokalafdelingernes muligheder. Det er i afdelingerne det meste praktiske arbejde og medlemskontakt foregår, derfor er det også her, man først oplever problemerne med manglende medlemstilgang.
Det både kan og skal vi gøre noget ved i fællesskab.

Vi er glade for at kunne fortælle, at OZ7ABM Finn Holmegaard har påtaget sig rollen som Udviklingskonsulent (UK).
Navnet fortæller præcist hvad det handler om, nemlig at skabe udvikling for EDR, såvel lokalt som på landsplan.

Udvikling i lokalafdelingerne kan have mange ansigter, nogle opgaver løses måske bedst lokalt i den enkelte afdeling, mens anden udvikling kan ske regionalt mellem flere parter. Uanset er det vigtigt, at der står en person på sidelinjen som kan skubbe til processen, anvise ressourcer og inspirere til at forfølge målet.

Med disse gode nyheder til en start håber vi, at også I som repræsentantsskabsmedlemmer tager ambassadørkasketten på, og meddeler i baglandet, at nu sker der faktisk mange nye spændende ting i EDR.
Lad os i fællesskab tale EDR op, fordi EDR jo netop er den foretrukne organisation for Dask radioamatører.

I ønskes alle et rigtigt Godt Nytår.

Vy 73 / med venlig hilsen
Jan Anderschou – OZ3QY

DX:
Nu kommer tiden her hen mod foråret hvor der kommer en hel del dxer rundt om på kloden så det er bare med at holde øje med hvor de er, og det kan man jo gøre ved at holde sig orienteret på de forskellige dx sider.

QST:
Herunder kan du komme med forespørgsler af teknisk art. Fortælle om projekter du selv har gang i, eller det usandsynlige er sket, at du har færdiggjort et projekt som virker og som du mener kan have andre amatørers interesse. Det kan også være at du mangler en eller anden dims, eller måske har noget i overskud, med overskud menes f.eks. grej du har til salg (dog skal prisen aftales parterne imellem).

Før jeg slutter, vil jeg lige komme med en lille reminder:
HUSK, FØR DEN SIDSTE PERSON FORLADER KLUBBENS LOKALER, SKAL RADIOER, PC’ER OG ANDET ELEKTRONIK INVENTAR SLUKKES. LYSET SKAL SELVFØLGELIG OGSÅ SLUKKES SAMT DØRE OG VINDUER LUKKES.

Husk at også du, i høj grad er medbestemmende om hvad denne udsendelse skal indeholde.
Det var så hvad repeater nyt-redaktøren valgte at bringe denne mandag aften.

Har du noget til repeater nyt, info – spørgsmål så send en e-mail til repred@oz8jyl.dk, så vil redaktionen sørge for den videre behandling.

Næste repeater nyt kan du høre mandag den 14-01-2019 og da vel det være OZ7ZW Jimmy som er ved micen.

Indkald af lyttende stationer, og jeg starter med OZ3 stationer.

Det var så slut for i aften.

Tak fordi du lyttede med, repeateren er fri.

Antal stationer ved indcheckning: 29

Dette indlæg blev udgivet i Repeaternyt. Bogmærk permalinket.