Repeaternyt 4. juni 2018

Dagsorden for repeaternyt.

Godaften – det er mandag, den 4. juni og klokken er 19.00 og dermed også udsendelse af repeaternyt fra EDR Aalborg Afdelingen, hvilket sker over OZ5REN via OZ8JYL/A. Ved mikrofonen og som redaktør for denne udsendelse er det OZ1EOI.

Perioden som er gået

– onsdag, den 30. maj kl. 19.00 var der klubaften. Fremmødet rigtigt godt og de fremmødte medlemmer som drak kaffe, kunne med stor fornøjelse smovse i Lars’s (OZ1HMC) hjemmebag, så tak for dette initiativ Lars. Iøvrigt godt med snak i både HF-, værksted og foredragssal.

Ugen, som er i gang

– onsdag, den 6. juni kl. 19.00 har vi klubaften. Aftenens kaffevært iflg. Kalender, vil være OZ7OU Kurt. Vi ser frem til en hyggelig aften mellem gode amatørkammerater, med god snak om vores forskellige projekter, og hvad vi eller kan berige hinanden med.

Hvis vi ser lidt frem i tiden

lørdag, den 14. juli starter EDR Sommerlejr

Den traditionelle sommerlejr, hvor alle radiointeresserede med familie er velkommen, bliver i 2018 afholdt på Rømø Familiecamping. Der vil blive arrangementer, som alle kan deltage i – f. eks. rævejagt, pige-/dametur, udflugter, foredrag, konkurrencer eller lign.
Vi får et stort fælles areal, hvor man kan opstille telt, campingvogn og autocamper placeret efter eget valg, bare afstandskrav overholdes. Antenner er velkomne! Der er også hytter på campingpladsen, og vi får 15% rabat på opholdet. (Hytter skal bestilles senest 15. maj 2018, for at der gives rabat.
Arrangører OZ1AGQ, Grethe og OZ5N, Steen m.fl.

Lidt af hvert, løst og fast

– Arduino indlæg fra OZ5HZ Finn:

Det har være en del indlæg på elektronik@oz8jyl.dk og ARDUINO@AHG.DK
Skriv en mail til en af dem og beskriv hvad du gerne vil? Husk nu at skrive ellers bliver det jo ikke til en klub aktivitet. Du er selvfølgelig altid velkommen nede i teknik hjørnet om onsdagen, ifald du skulle have spørgsmål.

– DDXG’s årlige generalforsamling og DX-møde, lørdag den 9. juni 2018
finder sted i Ravnebjerg Forsamlingshus – Ravnebjerggyden 95, 5491 Blommenslyst
(se evt. kørevejledning på hjemmesiden – det er ikke ret langt fra FKS-hallen),
tilmelding var den, 1. juni.)

OZ5HP oplyser, at mødet er åbent for alle medlemmer, og tilmeldingen pr. 1. juni var i forhold et ønske om evt. at deltage i fælles spise arrangement, hvilket sker ved tilmelding til Allis oz1acb.

Fra biblioteket meddeles

Nyeste nummer af DUBUS magasinet og ARRL’s QST er nu at finde i reolerne i afdelingen.

– Nu nærmer sommerferien sig med raske fjed, og dermed måske den såkaldte ”agurketid”, i hvert tilfælde er der ikke kommet hverken ”krumme agurker eller lige”, hvorfor vi giver lejlighed til under QST, at lufte jeres nyheder, indspark m.m.

QST

Herunder tager vi gerne mod forespørgsler af både teknisk art, eller i relation til vores forening. Du kan fortælle om projekter du har gang i, det kunne jo være at andre var i gang med noget lignende eller måske blev inspireret heraf og som altid, jo mere input, ideer osv. jo bedre projekt. Du kan jo også have færdiggjort en konstruktion hvis resultat du gerne vil dele med os andre.

Men QST kan også bruges hvis du mangler en eller anden dims, eller måske har noget i overskud og med overskud menes f.eks. grej du har til salg (dog husk at prisen aftales parterne mellem og ikke over radioen).

Nogen som har indlæg til QST? – så lytter vi

  • OZ5HZ – Netop hjemkommet fra Ham Radio i Friderichhafen – oz7ou og oz5hz har overværet et foredrag vedr. Antenne Analysatorværktøjet FA VA5 og vil i fortsættelse heraf og med denne inspiration iværksætte klubaktivitet desang. Læs evt. herom i Funk Amateur maj nummeret. Enheden er endnu ikke til salg herthjemme men kan skaffes via Funk Amateur. 
  • OZ1GGR – Bjørn har målt på klubbens ophængte ambassade antenne, og ønsker i denne anledning info vedr. opbygning og evt. komponentværdier, med henblik på evt. selvbyg af tilsvarende. OZ5HP oplyser at antennen er indkøbt fra ny, hvorfor data herfor nok befinder sig i klubben. 

Afslutning

Det var så hvad redaktøren af repeaternyt har fundet frem til denne mandag aften, hvor vejret har holdt sig i det mere moderate humør. Har du noget du gerne vi bidrage med og dermed være medbestemmende i forhold til hvilket stof, som vores Repeaternyt udsendelse skal indeholde, så send en e-mail til repred@oz8jyl.dk, det være sig spørgsmål, kommentarer eller forslag, så sørger redaktionen for den videre behandling. Husk på vores deadline for info til repeaternyt som er søndag inden kl. 18.00.

Jeg siger tak for i aften og for i lyttede med.

Antal stationer ved indcheckning: 27

Dette indlæg blev udgivet i Repeaternyt. Bogmærk permalinket.