Repeaternyt 30-04-2018

Redaktør for denne udsendelse er OZ1EOI

Perioden som er gået

– onsdag, den 25. april kl. 19.00 var der klubaften. Fremmødet godt og medlemmerne kunne ved selvsyn konstatere ankomsten af de lyddæmpeplader, hvormed husudvalget vil prøve at tillempe lydniveauet i foredragslokalet, med henblik på bedre muligheder for at vi kan høre hinanden. Lidt mere om status senere i denne udsendelse.

Ugen, som er i gang

– onsdag, den 2. maj kl. 19.00 har vi klubaften. Aftenens kaffevært vil være OZ1EOI, altså mig. Vi ser frem til en hyggelig aften mellem gode amatørkammerater, med god snak om vores forskellige projekter, og hvad vi eller kan berige hinanden med.

Hvis vi ser lidt frem i tiden

onsdag, den 9. maj – Vi, i det nye fieldday udvalg vil gerne holde et lille seminar om fieldday denne aften, hvor vi vil tale lidt om hvad vi kunne tænke os der skal ske til denne fieldday. Alle er velkommen og vi hører gerne fra andre om gode idéer til denne weekend.

Vy 73 Fieldday udvalget.

Lidt af hvert, løst og fast

Fra Husudvalget, rapporterer OZ5HZ Finn

Dav alle

Vi har nu skruet 168 skruer i loftet. De forsøger at holde 28 loftplader oppe på klubbens kuperede loft. Jimmi er overbevist om at det har gjort en fantastisk forskel på lyden i mødesalen. Vi mangler lidt bits, spændeskiver og en spray dåse med hvid maling. Det skal jeg have indkøbt inden vi kan gøre færdig. Det regner vi med at blive på torsdag.

Kom nu forbi klubben på onsdag og nyd den akustiske forskel. Jeg har målt på lydtrykket i onsdags, og det vil jeg gentage på onsdag. Kom og vær med til at lave lidt snakke støj.

Afdelingens QSL manager OZ5HP Henning har denne meddelelse til pålyttende

Hej Alle, jeg har den 26 april modtaget QSL kort til følgende personer.

OZ1DWK, OZ1KAI, OZ1LCW, OZ4CP, OZ4DX, OZ5HP, OZ7QQ, OZ8JYL

Der var også kort med til OZ5KSL selv om har ikke er tilmeldt QSL formidlingen. Der var også kort med til OZ2CA selv om han tilsyneladende ikke er medlem af afdelingen. Kortene er at finde i klubben om aftenen den 9 maj 2018

Til alle der modtager QSL kort formidlet gennem Aalborg afdelingen. Der har igennem LANG tid ligget QSL kort i afdelingen til følgende personer:

OZ1DWG, OZ1IMT, OZ1KHZ – OZ0N, OZ1LCW, OZ5PZ

Vil ovenstående personer ikke gøre mig den tjeneste at få afhentet deres kort.

Med venlig hilsen

OZ5HP, Henning

Fra biblioteket meddeles

Forårsudgaven af SPRAT magasinet er nu at finde i biblioteket. Er du interesseret i QRP på båndene, så er dette magasin lige noget for dig. De konstruktioner som bladet beskriver er absolut overkommelige, både i de rent tekniske forhold og de dertilhørende monetære.

Husk blot på – hvis der er forhold på de forskellige bånd, så er det faktisk ligegyldigt om du sender med få Watt (QRP) eller mange Watt (QRO).

RADCOMs majnummer er også modtaget. Det vil være at finde i biblioteket fra onsdag. Af indhold kan nævnes:

Antenne – da flere læsere af magasinet har spurgt til en gennemgang af vertikalantenner for HF, har bladets redaktion denne måned valgt, at starte med de tekniske og praktiske aspekter som hører til en HF vertikal antenne. I denne artikel er der rig lejlighed til at få indblik i, både hvordledes teori og praktiske forhold hænger sammen.

I afsnittet Design Notes, behandles emnet ”matching”. Emnet er jo aktuelt hver gang vi skal hægte RF kredsløb sammen. Artiklen beskriver med billeder, tegning og tekst nogle af de forhold som absolut bør overvejes.

Har du en Raspberry Pi 3 og lyst til at eksperimentere med WSPR Tx/Rx systemer så vil du nok have interesse i at læse denne artikel om dette emne og det hav af muligheder som her åbnes.

Ovenstående- og flere artikler/emner finder du i førnævnte nummer.

Fra OZ april dette år har OZ1JS Jørgen Sand udarbejdet følgende:

Får man brug for at kigge nærmere på signalerne fra sin sender, kan man reducere udgangseffekten til et niveau, som måleapparaturet kan holde til. Men hvad nu hvis man skal undersøge hvad der sker, når PA-trinnet kører på fuld kraft? Så bygger man da bare en sampler, hvor man ved hjælp af en spændingsdeler måler på en brøkdel af signalet.

Fin artikel og meget illustrativt. Nu tror jeg at jeg vil se hvordan signalet fra min HF station ser ud.

QST

Herunder tager vi gerne mod forespørgsler af både teknisk art, eller i relation til vores forening. Du kan fortælle om projekter du har gang i, det kunne jo være at andre var i gang med noget lignende eller måske blev inspireret heraf og som altid, jo mere input, ideer osv. jo bedre projekt. Du kan jo også have færdiggjort en konstruktion hvis resultat du gerne vil dele med os andre.

Men QST kan også bruges hvis du mangler en eller anden dims, eller måske har noget i overskud og med overskud menes f.eks. grej du har til salg (dog husk at prisen aftales parterne mellem og ikke over radioen).

Nogen som har indlæg til QST? – så lytter vi

  • intet

Afslutning

Det var så hvad redaktøren af repeaternyt har fundet frem til denne mandag aften. Har du noget du gerne vi bidrage med og dermed være medbestemmende i forhold til hvilket stof som vores Repeaternyt udsendelse skal indeholde, så send en e-mail til repred@oz8jyl.dk, det være sig spørgsmål, kommentarer eller forslag, så sørger redaktionen for den videre behandling. Husk på vores deadline for info til repeaternyt som er søndag inden kl. 18.00.

Jeg siger tak for i aften og for i lyttede med.

Antal stationer ved indcheckning: 36

Dette indlæg blev udgivet i Repeaternyt. Bogmærk permalinket.