Repeaternyt 21-01-2019

Godaften – det er mandag, den 21. januar og klokken er 19.00 og dermed udsendelse af repeaternyt fra EDR Aalborg Afdelingen, hvilket sker over OZ5REN via OZ8JYL/A. 

Ved mikrofonen og som redaktør for denne udsendelse er det OZ1EOI. 

Perioden som er gået

onsdag, den 16. januar kl. 19.00, var der foruden klubaften også foredragsaften. Emnet var Kenwood Hybrids — når potensen bliver for lang. Et fordrag, som Peter, OZ1LFI havde udarbejdet. Peter fortalte om, hvordan hans passion for Kenwood Hybrids var opstået, hvorledes denne udvikling havde taget fart, hvordan hans erfaringer med disse er, i forhold til dagens moderne udgaver af radioer fra Kenwood og andre. Foredraget sluttede med en særdeles interessant gennemgang af Kenwoods historie, og ikke mindst forklaringen om, at det japanske firma Kenwood absolut ikke har noget med det firma som bl.a. laver køkkengrej at gøre. Det var et levende, lærerigt og vældigt aktuelt fordrag, tak for det Peter.

Ugen, som er i gang

– onsdag, den 23. januar kl. 19.00 har vi klubaften. Aftenens kaffevært er, efter kalenderen, OZ7OU Kurt.

– fredag, den 25. januar kl. 23.00 – søndag, den 27. januar kl. 23.00 afholdes:  CQ WW 160m CW

Formålet med denne contest er at amatører verden rundt kontakter andre amatører i så mange amerikanske stater, canadiske provinser som muligt ved brug af 160 meter båndet.

Læs mere: https://www.cqwww.com/ https://cq160.com/

Hvis vi ser lidt frem i tiden

– onsdag, den 30. januar kl. 19.00, klubaften og kl. 19.30 er der et miniforedrag om ”Coax og Tyrkertro”. Emnet er valgt af OZ5HZ Finn, og i fordraget spindes der også en ende om RG-58, RG-213 og 7/8” Hardline. Lidt om transmissionslinjer og hvad de gør for os, og en vej uden om de problemer Coax kabler skaber for os, vises også.

– fredag, den 1. februar udsender EDR et OZ tema nummer omhandlende ”QRO”. Hvad er det nu QRO står for, jo – når det gælder vores hobby, så har det noget med High Power Transmitter at gøre.

– onsdag, den 27. februar kl. 19.30, holder afdelingen den årlige generalforsamling, derfor er det ikke spor for tidligt, at begynde at spekulere lidt over gode emner til behandling på GF og ikke mindst, hvad du kan bidrage med i vores forening.

Lidt af hvert, løst og fast

– Nyt i biblioteket: QST, RADCOM og Funkamateur for januar er modtaget, og findes på hylderne i biblioteket.

– Har du endnu ikke været på EDR’s nye hjemmeside, så vil jeg opfordre dig til, at gå ind herpå og se det nye imødekommende layout, som nu er tilgængeligt. Læs også om spændene konstruktioner under overskriften DIY.

– Biblioteket meddeler at vi altid er åbne for forslag til indkøb af relevant litteratur i forhold til vor hobby. Send blot en meddelelse til repred@oz8jyl.dk med hvad du har i kikkerten, så vil biblioteksudvalget kigge herpå.

QST

Herunder tager vi gerne mod forespørgsler af både teknisk art, eller i relation til vores forening. Du kan fortælle om projekter du har gang i, det kunne jo være at andre var i gang med noget lignende eller måske blev inspireret heraf og som altid, jo mere input, ideer osv. jo bedre projekt. Du kan jo også have færdiggjort en konstruktion hvis resultat du gerne vil dele med os andre.

Men QST kan også bruges hvis du mangler en eller anden dims, eller måske har noget i overskud og med overskud menes f.eks. grej du har til salg (dog husk at prisen aftales parterne mellem og ikke over radioen).

Nogen som har indlæg til QST? – så lytter vi

  • OZ7OU Kurt gør opmærksom på at man i forbindelse med adgang til EDRs nye hjemmeside kan løbe ind i problemer, idet hvis man bruger det gamle link man har på sin pc. Brug https://edr.dk . Desuden kan der være lidt problemer med ens gamle password når man logger ind med sit call. Det ordnes let ved blot at benytte registrer knappen og få mulighed for at oprette sit pasword igen.

Afslutning

Det var så hvad redaktøren af repeaternyt har fundet frem til denne mandag aften. Har du noget du gerne vi bidrage med og dermed være medbestemmende i forhold til hvilket stof, som vores Repeaternyt udsendelse skal indeholde, så send en e-mail til repred@oz8jyl.dk, det være sig spørgsmål, kommentarer eller forslag, så sørger redaktionen for den videre behandling. Husk på vores deadline for info til repeaternyt, som er søndag inden kl. 18.00.

Antal stationer ved indcheckning: 42

Dette indlæg blev udgivet i Repeaternyt. Bogmærk permalinket.