Repeaternyt 18. februar 2019

Godaften – det er mandag, den 18. februar og klokken er 19.00 og dermed  udsendelse af repeaternyt fra EDR Aalborg Afdelingen, hvilket sker over OZ5REN via OZ8JYL/A.

Redaktør for denne udsendelse er OZ1EOI.

Perioden som er gået

onsdag, den 13. februar kl. 19.00, havde vi igen en hyggelig klubaften i afdelingen lokaler. Der var god snak om aktuelle tekniske emner, og ikke mindst, et fint fremmøde.

Ugen, som er i gang

– onsdag, den 20. februar kl. 19.00 har vi klubaften. Aftenens kaffevært er, iflg. kalenderen, Lars OZ1HMC.

kl. 19.30 afholder Kurt OZ7OU et miniforedrag med titlen “Nyt Byggeprojekt” om hvordan vi får glæde af de mange små 200mV DC voltmetre med display, som klubben har fået foræret, og hvordan man anvender dem til diverse projekter.

Hvis vi ser lidt frem i tiden

– onsdag, den 27. februar kl. 19.30 afholdes vi generalforsamling i klubbens lokaler.

Dagsordenen i henhold til EDR Aalborg afdelingens vedtægter paragraf 5. stk. 4

Husk – forslag der ønskes behandlet på GF, skal ifølge vedtægternes prgf. 5 stk. 3 være formanden i hænde senest 8 dage før GF. Dvs. har du noget, så er det ved at være nu!

Det samme gælder udvalgsmedlemmer, som ønsker genvalg, de bedes kontakte formanden på e-mail adressen formand@oz8jyl.dk senest 8 dage før GF. Dette for at imødekomme den usikkerhed, der kan opstå omkring de medlemmer af et udvalg, der ønsker at fortsætte arbejdet i udvalget, men som ikke er til stede under GF. Øvrige medlemmer, med manglende tilkendegivelser, bliver fjernet fra udvalgene.

Lidt af hvert, løst og fast

Nyt i biblioteket: QST, RADCOM og Funkamateur for februar er modtaget og findes på hylderne i biblioteket.

Det nye nummer (marts) af RADCOM indeholder adskellige små ting til hjemmebyg, bl. a.:

– Bærbar Arduino-Powered RF Detector – konstruktionen udmærker sig ved sin enkelthed og består af foruden Arduino Nano, en streng LED’er, en LM358 op. Amp. Samt lidt gemyse som de fleste har i deres skuffer. Med denne konstruktion kan du måle hvor meget HF der udstråles i og af dine omgivelser.

– Bærbar endefødet halvbølge antenne til 80 meter båndet. Antenne virker ved brug af et meget enkelt matching network, hvilket også gør den til et godt valg når du har ferie, field days osv.

– Byg dig en 9 til 1 Unun Transformer (unbalanceret til ubalanceret ). Bruges typisk ved endefødet ”long wire” antenner.

– I disse 3D-Printer tider, brugervejledning til fremstilling af Connection Bloks til jeres antenneeksperimenter.

– En komplet software defined transceiver fremstillet af modulære komponeneter, En RTL2832 dongle til modtager gratis HDSDR software, til senderdelen en AD9850 DDS modul og frekvensen kontrolleret af en Arduino Nano. Det hele til at køre på 6-Mtr.

– Vejledning i lodning af SMD devices.

Elektor som udkommer marts har bl. a. dette indhold:

– Operations forstærkere i praksis, her omkring FET-input opamps og bredbånds applikationer.

– Interferens kilder i vores konstruktioner, og hvordan bliver vi fri for dem.

– Ventilator controller, undgå skader på udstyr og undgå unødig støj.

– Måling, power, og printing med udstyr fra Elektors forretning.

– Kabinetter og hvordan får vi et mere attraktivt udseende af vores konstruktioner.

Jørgen OZ5JBJ har skrevet til redaktionen: Hej til alle lyttende

Jeg mangler en Honeywell Rondostat HR20. Det er sådan en dims til at sætte på radiatorventilen, som kan indstilles til hvornår der skal være en bestemt temperatur.

Her er at par billeder af dimsen.

https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/61qpmE4FlfS._SX466_.jpg

http://schlauer-wohnen.com/wp-content/gallery/honeywell-hr20/Honeywell-HR20_Lieferumfang.jpg

Det ser ud til at den er udgået af produktion, men da jeg allerede har et par stykker at dem, så kunne jeg godt bruge en mere til at eksperimenterer med. Jeg kan nøjes med selve “ur” delen, men har du en der er komplet med adaptere så er jeg også interesseret i det. Jeg skulle gerne være i klubben de kommende to onsdage. Pris kan vi snakke om i klubben. Gaver modtages gerne 🙂 Har du en anden udgave/variant, så modtager jeg også gerne den/dem, hvis de er gratis.

Med venlig hilsen

oz5jbj Jørgen Johansen

PS: Denne tekst er også sendt ud på klubbens elektronik listen

QST

Herunder tager vi gerne mod forespørgsler af både teknisk art, eller i relation til vores forening. Du kan fortælle om projekter du har gang i, det kunne jo være at andre var i gang med noget lignende eller måske blev inspireret heraf og som altid, jo mere input, ideer osv. jo bedre projekt. Du kan jo også have færdiggjort en konstruktion hvis resultat du gerne vil dele med os andre.

Men QST kan også bruges hvis du mangler en eller anden dims, eller måske har noget i overskud og med overskud menes f.eks. grej du har til salg (dog husk at prisen aftales parterne mellem og ikke over radioen).

Nogen som har indlæg til QST? – så lytter vi

-ingen indlæg

Afslutning

Det var så hvad redaktøren af repeaternyt har fundet frem til denne mandag aften. Har du noget du gerne vi bidrage med og dermed være medbestemmende i forhold til hvilket stof, som vores Repeaternyt udsendelse skal indeholde, så send en e-mail til repred@oz8jyl.dk, det være sig spørgsmål, kommentarer eller forslag, så sørger redaktionen for den videre behandling. Husk på vores deadline for info til repeaternyt, som er søndag inden kl. 18.00.

Jeg siger tak for i aften. 

Antal stationer ved indcheckning: 38

Dette indlæg blev udgivet i Repeaternyt. Bogmærk permalinket.