Repeaternyt 14 januar 2019

Godaften-det er mandag den 14-01-2019.
Klokken er blevet 19.00 og det er tid til Repetér nyt fra EDR Aalborg afd. Udsendelsen er sendt over OZ4REN – via OZ8JYL/A. Redaktør og ansvarshavende for denne udsendelse, er OZ7ZW

Ugen som er gået:.
I onsdags var der der første officiel klubaften i OZ8JYL. Der var rimeligt flot fremmøde der bliv hygget og fortalt røver historier fra de gode gamle dage

Ugen som kommer.
Onsdag d 16/01 kl 19.00 er der igen klubaften i OZ8JYL. Så sider du der hjemme sådan en onsdag aften og ikke ved hvad du skal lave, så kom ud i OZ8JYL og have en hyggelig aften sammen med dine medamatør og måske få diskuteret lidt radio og teknik, alle er velkommen, kaffe og kage mesteren denne aften vil være OZ7ZW undertegnede.

Foredrag i den kommende tid:

Onsdag den 16. januar kl 19.30 er det tid til det længe ventede foredrag om Kenwood radioer.
Titel: Kenwood Hybrids — når potensen bliver for lang
Beskrivelse:
Hvis du også hører til dem, som synes at “Less is more”, ja så kan du overveje at komme en tur i afdelingen onsdag d. 16. januar kl. 19:30, hvor OZ1LFI holder foredrag om de gamle Kenwood Hybrids, som blev produceret i tidsrummet fra ca. 1973 til 1988. Disse radioer repræsenterer et unikt stykke radio-historie, både fordi de kendetegner epoken mellem vintage-radioer og moderne computer-baserede radioer, men også fordi de blev produceret og solgt i meget store styktal, således også i Danmark.
Vi vil i foredraget dykke lidt ned i de tekniske detaljer for modellerne i TS-500 og TS-800 serien, men vi vil også fokusere på historien bag disse legendariske radioer og de ingeniører, som stod bag udviklingen.
OZ1LFI vil fortælle om, hvordan og hvorfor han blev bidt af Kenwood Hybrid bacillen, og måske du vil gå hjem fra foredraget overbevist om, at du også må eje et eksemplar af disse historiske radioer, som her 45 år efter deres introduktion endnu høres “on air”, og som faktisk stadig kan erhverves for relativt beskedne penge.
Så velkommen til en hyggelig old-timer aften hvor vi vil bekræfte hinanden i, at Kenwood Hydrids er svaret, når radio-potensen bliver for lang.

Siden sidst er der kommet to mini foredrag på planen.
Onsdag d. 30. januar kl. 19.30 afholder OZ5HZ et miniforedrag med titlen ”Coax og Tyrkertro”
Der spindes også en ende om RG-58, RG213 og 7/8″ Hardline.
Lidt om transmissionslinjer og hvad gør de for os.
En vej uden om de problemer COAX skaber for os vises også.

Onsdag d. 20. februar kl.19.30 afholder OZ7OU et miniforedrag med titlen ”Nyt Byggeprojekt” om hvordan vi får glæde af de mange små 200mV DC voltmetre med display, som klubben har fået foræret, og hvordan man anvender dem til diverse projekter.
Med venlig hilsen
Foredragsudvalget

LØST OG FAST
Jeg har lige en lille efterlysning vi mangler bogen OZ udgave 1973 i vores bibliotek, der er måske en der har kommet til at låne den med hjem uden at skrive på udlån arket. Bibliotek vil meget gerne have Bogen tilbage igen.
Vi er nogle stykker der har gået og interesseret os lidt for pejling af radiosignaler. OZ1KS har fundet en hjemmeside der heder www.knzc.us. Her kan man erhververe sig et sæt der heder Radio Direction Finder DF2020T (Kit) der består af 4 magnet antenner til at sætte på sin bil i hver hjørne, et styresystem og en navigons GPS er den i stand til at kunne opspore et radio signal på under et halvt sekund og sætte en krys på kortet hvor signalet kommer fra. Dette fine stykke værktøj kan købes for omkring ca. 3000 dk kr. Et rigtig fint sæt syntes jeg.

QST
Herunder kan du komme med forespørgsler af teknisk art. Fortælle om projekter du selv har gang i, eller det usandsynlige er sket, at du har færdiggjort et projekt som virker og som du mener kan have andre amatørers interesse. Det kan også være at du mangler en eller anden dims, eller måske har noget i overskud, med overskud menes f.eks. grej du har til salg (dog skal prisen aftales parterne imellem). Nogen der har noget til Qst?

Før jeg slutter, vil jeg lige komme med en lille reminder: HUSK, FØR DEN SIDSTE PERSON FORLADER KLUBBENS LOKALER, SKAL RADIOER, PC’ER OG ANDET ELEKTRONIK INVENTAR SLUKKES. LYSET SKAL SELVFØLGELIG OGSÅ SLUKKES SAMT DØRE OG VINDUER LUKKES.
Husk at også du, i høj grad er medbestemmende om hvad denne udsendelse skal indeholde. Det gør du ved at sene en mail til repred@oz8jyl.dk, Indholdet skal være sendt senest søndag kl 18.00. Næste repeaternyt kommer mandag den 21 januar 2019 kl. 19.00 og denne aften vil OZ1EOI – Ingolf der vil være ved mikrofonen.
Det var så hvad repeater nyt-redaktøren valgte at bringe denne mandag.
Så er vi kommet til indtjekning af stationer. Jeg begynder med OZ 0 stationer

30 ind tjekkende stationer

Dette indlæg blev udgivet i Repeaternyt. Bogmærk permalinket.